NRK Meny
Normal

– Et historisk valg

Tverrpolitisk liste og Venstre gjør et brakvalg i Lardal. Arbeiderpartiet faller med 13,2 prosentpoeng.

Magdalena Lindtvedt

Venstres Magdalena Lindtvedt er meget fornøyd med valgresultatet i Lardal.

Foto: Frode M. Lindtvedt / Privat

Valglogo

– Dette er et helt fantastisk resultat. Jeg er så glad og stolt, dette er et historisk valg for Venstre i Lardal, sier Lardal Venstres førstekandidat Magdalena Fransson Lindtvedt.

Venstre og Tverrpolitisk liste er valgets store vinnere, sammen med Senterpartiet. Venstre får 15,9 % av stemmene, en økning på 11,6 prosentpoeng fra forrige valg. Lardal Tverrpolitisk liste får 16,7 % av stemmene. Arbeiderpartiet får 20,1 % av stemmene, en nedgang på 13,2 prosentpoeng.

Strid om kommunesammenslåing

Det største partiet i Lardal er likevel Senterpartiet, med 24,6 % av stemmene. Det er en økning på 3 prosentpoeng siden forrige valg.

Mye av årsaken til Arbeiderpartiets dårlige valg i Lardal skyldes trolig at de har gått inn for å slå kommunen sammen med Larvik. Valgkvelden sa Dag Terje Andersen at partiet var forberedt på en tilbakegang som følge av dette.

Lindtvedt tror kommunesammenslåingsspørsmålet har gitt Venstre mange stemmer.

– Nå må Arbeiderpartiet, Høyre og Senterpartiet stille seg spørsmålet om de mener dette valgresultatet gir dem et godt nok mandat til å si at de har folket bak seg når det gjelder kommunesammenslåing.

Ordfører Liv Grinde (Ap) svarte ikke på NRKs henvendelser natt til tirsdag.