Politiet om nye tips: – Interessante

Politiet i Larvik håper tipsene kan bidra til å finne ut hvem som drepte 71 år gamle Ronald Ramm i 1995.

Ronald Ramm drept i Larvik

ÅSTEDET: Pensjonisten Ronald Ramm ble funnet drept i eneboligen sin i Rødbergsvingen i Larvik 8. desember 1995.

Foto: Politiet

– Vi har fått 10–12 tips etter at drapsgåten ble omtalt på tv i går kveld, sier krimsjef i Larvik, Knut Vidar Vittersø til NRK.

Det var i programmet «Åsted Norge» på TV 2 mandag kveld at politiet fortalte at nye metoder for å teste DNA har ført til at politiet nå sitter med en DNA-profil som trolig kan felle gjerningsmannen.

Har utelukket 400

Politiet har tidligere fått fram en ufullstendig DNA-profil fra en sædflekk som ble funnet på Ramms kropp. Den har ikke kunnet bidra til å identifisere noen, men har likevel kunnet sjekke 400 menn ut av saken.

Vittersø beskriver tipsene som interessante.

Noe er kjent fra før, noe er delvis kjent, mens noe er nytt. Dette er noe vi jobber med allerede, sier Vittersø.

Da Ronald Ramm ble funnet drept i hjemmet sitt i desember 1995, var han bakbundet og slått 18 ganger i hodet. Under kroppen lå det en stor rosesaks som politiet mener kan være drapsvåpenet.

Forbedret profil

Den nye DNA-profilen er utarbeidet fra biologisk materiale funnet under fingerneglene på Ramm. Selv om den nye og forbedrede profilen ikke er fullstendig, vil den kunne identifisere gjerningsmannen, mener politiet.

– Ja, og den er så god at den er lagt inn i sporregisteret og er dermed søkbar mot hele politiets DNA-register, forteller Vittersø.

Politiet har en liste på 70 menn som på en eller annen måte er forbundet med etterforskningen av drapssaken. Disse ønsker politiet nå å sjekke opp mot den nye DNA-prøven. Det er imidlertid frivillig å la seg teste, men Vittersø oppfordrer alle med rent mel i posen til å la seg teste.

Ny analyse i Ramm-saken

REPORTASJE: Krimsjef i Larvik, Knut Vidar Vittersø forteller om utviklingen i Ronald Ramm-saken.

Belastning

Advokat Monica Thon Nygaard

UVISSHET: Advokat Monica Thon Nygaard sier Ronald Ramms datter håper å få svar på hvem som drepte faren.

Foto: Hans Petter Reppe/NRK

Advokat Monica Thon Nygaard bistår Ramms datter, Rigmor. Hun forteller at datteren er glad for at politiet aldri har lagt bort drapssaken og at det nå er satt i gang forsterket etterforskning.

– Dette har preget henne i 21 år. Saken har innebåret store belastninger for henne. Særlig det å ikke få svar, har vært vanskelig for henne. Så nå håper hun politiet kan finne ut hvem som drepte hennes far, og hvorfor, sier Thon Nygaard.

Politiet ønsker fortsatt flere tips og har opprettet en døgnbemannet tipstelefon - 97 55 80 26.