NRK Meny
Normal

Nekter for overgrep på barn

Mannen som er tiltalt for seksuelle overgrep mot flere jenter og én gutt ned i 12-års alderen, innrømmer kun å ha sendt nakenbilder av seg selv.

Larvik Tingrett
Foto: Fredrik Hansen / NRK

Rettssaken mot han startet i Larvik tingrett i dag og mannen, som i dag er 18 år, risikerer flere år i fengsel for det påtalemyndigheten mener er grove seksuelle overgrep.

– Denne saken dreier seg om seksuelle overgrep mot seks mindreårige barn, en utviklingshemmet, og krenkelser i sosiale medier, sa statsadvokat Alf Martin Evensen i retten.

Enkelte forhold strekker seg tilbake til våren 2012.

Jente varslet

Saken begynte å rulle da ei jente ringte politiet en kveld i april i fjor. Hun fortalte at hennes venninne hadde hatt ufrivillig seksuell omgang med en eldre gutt.

Politiet dro hjem til venninnen, ei jente født i 2001. Jenta fortalte at hun ble med han hjem. Der skal hun ha blitt tvunget til oralsex i tillegg til å masturbere han.

18-åringen møtte henne på nærbutikken og spurte om hun ville være med han hjem for å bli fotografert med en sportsdrakt. Etter fotograferingen fikk han henne til å utføre de seksuelle handlingene.

Han sa han trengte en søt jente til draktbildet, og det var jeg, sier jenta i et dommeravhør, vist i retten.

18-åringen ble pågrepet og datamaskinen og telefonen hans ble beslaglagt.

Mellom april og mai satt han i varetekt, men 18-åringen slapp ut da politiet mente de hadde bevisene de trengte.

Han var ikke lenge ute før en ny anmeldelse kom. Denne gangen fra familien til en 12 år gammel gutt som hevder han skal ha blitt tvunget til å masturbere 18-åringen og gi ham oralsex.

Politiet begynte å etterforske saken og flere nye overgrep dukket opp. Nå står han tiltalt for overgrep mot seks barn under 16 år i perioden 2012–2014.

Truls Eirik Waale

Forsvarer Truls Eirik Waale.

Foto: Fredrik Hansen / NRK

Han skal blant annet ha kommet i kontakt med jentene via Facebook, venners venner eller i skolesammenheng.

Nekter straffskyld

18-åringen står tiltalt for fem punkter, men sa han kun har gjort noe av det. Det han innrømmer er å ha sendt bilder av sin erigerte penis til tre forskjellige jenter født mellom 2000–2001.

– Min klient nekter straffskyld på de alvorligste punktene av tiltalen, sier hans forsvarer Truls Eirik Waale til NRK.no.

– Hvorfor?

– Han mener dette aldri har skjedd, sier Waale.

Saken avsluttes i Larvik tingrett fredag 16. januar.