Ydmyket, sparket og dumpet

Først hjalp han kjæresten til ny jobb og høyere lønn. Så mistet han sin egen jobb, og nå har han mistet kjæresten som han jobbet hardt for å beholde.

Paul Wolfowitz

Paul Wolfowitz

Foto: YURI GRIPAS / REUTERS

Karrieren til Paul Wolfowitz har hatt en bratt kurve - nedover - den siste tida.

Fra å jobben som vise-forsvarsminister i USA gikk den omstridte amerikaneren til toppjobben som sjef for Verdernsbanken i 2005.

I dag, to år etter, står han ribbet tilbake.

Amerikanske medier melder nå om at kjæresten Shaha Riza, årsaken til balladen, har gått fra den slagne mannen, skriver Berlingske Tidende.

Ydmykende

Saken har hatt verdens øyne rettet mot seg siden heksejakten mot Wolfowitz startet tidligere i år. Presidenter og statsministre i flere land har vært involvert i saken som simpelthen kun dreide seg om en sjef som sikret en tidligere medarbeider en fin jobb med bra lønn.

 

 

Begunstiget - Shaha Riza

Shaha Riza - i begivenhetenes sentrum.

Foto: AP

Problemet var bare at denne medarbeideren var hans kjæreste.

Saken som felte han gikk i korthet ut på at han brøt bankens regler da han gav sin kjæreste forfremmelse og en solid lønnsøkning da hun ble flyttet over fra Verdensbankens kommunikasjonsavdeling og til det amerikanske utenriksdepartementet etter at han ble utnevnt som sjef.

Ifølge New York Post har kjæresten, Shaha Ali Riza, nå fått nok av kjøret. Hun føler at hele saken har vært en ydmykende opplevelse, og hun følte seg latterliggjort og redusert til å være et haleheng til en mektig mann. Men nå sier hun stopp, skriver avisen.

Paul Wolfowitz avslutter sitt arbeide som toppsjef for Verdensbanken 30. juni.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt