NRK Meny
Normal

Visste du dette om Michael?

Her er noen ingredienser fra Michael Jacksons utrolige liv.

Michael og sjimpansen Bubbles

Michael og sjimpansen Bubbles.

Foto: AP

Musikken

* Michaels første soloalbum het Ben og kom ut i 1972.

* Michael Jackson er den første svarte artisten som fikk vist en video på MTV. Kanalen viste inntil da ikke videoer av svarte artister fordi det " ikke passet til beskrivelsen rock'n'roll". Men da de så et klipp av Billy Jean, hadde de ikke noe valg, det var den beste videoen de hadde sett.

Michael Jacksons første album som solgte til gull, Thriller fra 1982

Michael Jacksons første album som solgte til gull, Thriller fra 1982

Foto: CHIP EAST / REUTERS

* Thriller slo alle rekorder og solgte over 104 millioner plater på verdensbasis. Platen hadde hele syv topp ti-hits. Jackson mottok imponerende åtte Grammyer for platen.

Thriller er den eneste platen som har ligget på førsteplass både ved inngangen og utgangen av samme år. Sju av de ni låtene, nådde topp 10 på Billboard-listene.

* Vokalen til Billy Jean ble tatt opp ved første forsøk.

*Videoen " In the Closet" fra 1991 albumet Dangerous ble bannlyst i Sør-Afrika på grunn av at innholdet kunne støte seerne.

* Han planla 50 konserter på Londons O2 Arena, samtlige konserter var utsolgt.

* Mange husker bilder fra Oscar-prisutdelingen i 1991, Kevin Costner gjorde rent bord med Danser med ulver, men på første rad satt Michael Jackson med daten Madonna i hvite klær, et sjeldent syn å se to slike legender sammen.

Privatlivet

* Michael Jacksons liv endte tragisk, men han var selv fascinert av celebriteters tragiske liv.

* Han hadde en statue av Marilyn Monroe i huset sitt, og at han studerte Charlie Chaplins triste eksiltilværelse i Hollywood.

* Familien Jackson tilhørte Jehovas vitne, Michael feiret derfor aldri bursdagen sin som barn. Gutten pleide å kle seg ut med en såkalt "fatsuit".

* Da han feiret 45- års dagen i august 2003, inviterte han kun fansen. Hundrevis av tilhengere fra hele verden betalte 30 dollar hver eller mer for å overvære et show i et gammelt kinolokale i Los Angeles. Her spilte i stor grad amatører i en forestilling kalt " Michael Jackson... A Celebration of Love"

Michael Jackson i 2002 under rettssaken mot ham der han stod anklaget for overgrep mot mindreårige.

Michael Jackson i 2002 under rettssaken mot ham der han stod anklaget for overgrep mot mindreårige.

Foto: SPENCER WEINER / AP

* Han har gått ut offentlig og innrømmet to plastiske operasjoner av nesen, men kosmetiske kirurger som har studert bilder av ham er overbevist om at det er flere. Sannsynligvis så mange at brusken i nesa er ødelagt.

* Michael Jackson har hatt mange stiler og hårfrisyrer opp gjennom årene. Ifølge anamalies-unlimited har mer eller mindre frivillig lignet på alt fra Sigourney Weaver, søsteren LaToya, Batman, The Joker og endatil Bette Davis.

* Michael adopterte den tre år gamle sjimpansen Bubbles fra en kreftklinikk i Texas. De hadde et nært vennskap. Han sov i en barneseng i hjørnet av Michaels soveværelse, fikk bruke stjernens private toalett og hadde på seg bleie. Han ble overflyttet til et dyrereservat da sønnen Prince Michael II ble født, av frykt for at den ville angripe ham.

Kjærligheten

* 26. mai 1994 giftet Michael Jackson seg med Elvis Presleys datter, Lisa Marie Presley. De to møttes første gang da Presley som 7-åring deltok på flere av Jacksons show. Da de møttes igjen som voksne, tok det kun fire måneder før Jackson fridde til henne over telefon. Presley ba om skilsmisse i januar 1996.

* I 1996 giftet Jackson seg med sin tidligere sykepleier, Debbie Rowe. Hun bar fram to av hans tre barn, Prince Michael Jr. og Paris Michael Katherine. Han har ikke identifisert hvem moren til det tredje barnet, Prince Michael II, er.

Debbie Rowe, tidligere ektefelle og mor til to av tre Michael Jacksons barn

Debbie Rowe, tidligere ektefelle og mor til to av tre Michael Jacksons barn.

Foto: Phil KLEIN / AFP

* Han har vært alene med omsorgen av barna. Barna bærer masker når de beveger seg utendørs med faren.

* Michael Jackson viste fram den yngste sønnen til fansen på en noe utradisjonell måte. Fra et hotell i Berlin løftet han den få måneder gamle babygutten ut over rekkverket på balkongen utenfor rommet. Episoden førte til anklager om at Jackson ikke var en tilregnelig far. Senere innrømmet han at hadde vist dålrig dømmekraft.

* Begge Michaels foreldre, Joseph og Katherine lever fremdeles. Søsknene hans er Maureen, Jackie, Tito, Jermaine, Marlon, Randy, LaToya og Janet.

SE BILDEGALLERI: Michael Jacksons karriere i bilder

SE VIDEO FRA MICHAEL JACKSONS LIV:

Video nsps_upload_2009_6_26_6_54_46_357.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt