Vindusvaskere satt fast på utsiden av skyskraper

To vindusvaskere satt fast høyt oppe på utsiden av One World Trade Center i New York. Stillaset som personene befinner seg på, henger skjevt etter at en av motorene sviktet, melder NBC.

Her reddes vindusvaskerne

VIDEO: Her reddes de uheldige vindusvaskerne som satt fast utenfor den ikoniske skyskaperen.

Stillaset med de to vinduviskerne var på vei ned da den ene kabelen plutselig røk. Dette førte til stans i den ene motoren og stillaset ble sittende fast på 68. etasje, i en skjev stilling.

Brannmenn fra FDNY klarte å skjære gjennom vinduglasset og hjalp de uheldige vindusvaskerne inn gjennom det knuste vinduet. En etter en ble mennene hjulpet inn i sikkerhet.

Mennene hadde på seg sikkerhetseler som ble heist ned til dem tidligere for å sikre dem dersom stillaset skulle ryke og falle ned mot bakken før redningsmannskapene klarte å nå dem.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet.

Vaskeulykke World trade center
Foto: BRENDAN MCDERMID / Reuters

Ingen skadd

Redningsmannskapet sendte også ned et lignende stillas fra toppen av skyskraperen for å komme vinduvaskerne til unnsetning. Dette ble heist opp igjen da det ble klart at det var mulig å skjære gjennom glasset.

En tredje mulighet ville ha vært å fyre ned en brannmann, skriver Eyewitness News.

De uheldige vindusvaskerne satt fast i nesten en og en halvtime før de ble reddet av brannmannskapet. Begge skal være i god behold, men ble likevel sendt til sykehuset for å få en helsesjekk.

NYPD opplyser at gateområdet under skyskaperen ble sperret av mens redningsarbeidet pågikk av frykt for at glasskår skulle falle ned på publikum.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt