NRK Meny
Normal

Vil løslate kvinnelig gissel

Den britiske kvinnen, som er blant de 15 arresterte marinesoldatene, vil bli løslatt om en dag eller to, opplyser iransk UD.

Faye Turney
Foto: - / AFP

Britiske Faye Turney var sammen med de 14 andre om bord på fregatten HMS Cornwall da fartøyet ble stanset av iranske styrker fredag.

- Var i iransk farvann

Den britiske forsvarsledelsen hevder at satellittbilder viser at de 15 britiske soldatene som er tatt til fange av Iran var i irakisk farvann.

Irans statlige nyhetsbyrå IRNA opplyser imidlertid at noen av de 15 britene innrømmer å ha vært i iransk farvann. En tjenestemann sier til byrået at britene uttrykte beklagelse over dette.

I ettermiddag kom det også melding om at Irans ambassade i London skal ha fått tak i et brev fra Faye Turney. I brevet til sine foreldre skriver hun ifølge ambassaden at britene tilsynelatende hadde endt opp i iransk farvann.

Isfront

Storbritannia legger alle offisielle forbindelser med Iran på is inntil krisen om de tilfangetatte britiske soldatene er løst.

- Det eneste unntaket er nødvendig kontakt for å løse konflikten, sier den britiske utenriksministeren Margaret Beckett.

Storbritannia vil ikke gi iranske representanter innreisevisum.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt