NRK Meny

Vil løslate kvinnelig gissel

Den britiske kvinnen, som er blant de 15 arresterte marinesoldatene, vil bli løslatt om en dag eller to, opplyser iransk UD.

Faye Turney
Foto: - / AFP

Kilde: NRK-NTB

Artikkelen er flere år gammel.

Britiske Faye Turney var sammen med de 14 andre om bord på fregatten HMS Cornwall da fartøyet ble stanset av iranske styrker fredag.

- Var i iransk farvann

Den britiske forsvarsledelsen hevder at satellittbilder viser at de 15 britiske soldatene som er tatt til fange av Iran var i irakisk farvann.

Irans statlige nyhetsbyrå IRNA opplyser imidlertid at noen av de 15 britene innrømmer å ha vært i iransk farvann. En tjenestemann sier til byrået at britene uttrykte beklagelse over dette.

I ettermiddag kom det også melding om at Irans ambassade i London skal ha fått tak i et brev fra Faye Turney. I brevet til sine foreldre skriver hun ifølge ambassaden at britene tilsynelatende hadde endt opp i iransk farvann.

Isfront

Storbritannia legger alle offisielle forbindelser med Iran på is inntil krisen om de tilfangetatte britiske soldatene er løst.

- Det eneste unntaket er nødvendig kontakt for å løse konflikten, sier den britiske utenriksministeren Margaret Beckett.

Storbritannia vil ikke gi iranske representanter innreisevisum.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt