Video av Ivanka Trump vekker oppsikt i sosiale medier

En video av Ivanka Trump som forsøker å snakke med flere verdensledere under helgens G20-toppmøte vekker oppsikt i sosiale medier.

Dette er videoen som har skapt reaksjoner i sosiale medier.

Det 20 sekunder lange klippet, som først ble publisert på Frankrikes presidentpalass sin Instagramkonto på lørdag, viser hvordan Donald Trumps datter henholdsvis forsøker å delta i en samtale med flere verdensledere.

Storbritannias avtroppende statsminister Theresa May, Canadas statsminister Justin Trudeau, Frankrikes president Emmanuel Macron og leder for det internasjonale pengefondet Christine Lagarde sto alle i samtale, da Trump kommer til.

Lite velkommen

Blant dem som har reagert på videoen er demokratenes Alexandria Ocasio-Cortez.

– Det er kanskje sjokkerende for noen, men å være noens datter er faktisk ikke en karrieremessig kvalifikasjon, skriver hun på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Videoen har siden lørdag gått viralt og skapt reaksjoner. Flere på Twitter har kommentert at situasjonen ser svært beklemt ut i det presidentens datter forsøker å gestikulere og delta i den allerede påbegynte samtalen.

Mange på Twitter har også stilt spørsmål ved hvorfor Trump og hennes ektemann Jared Kushner i det hele tatt var til stede på helgens G20-toppmøte i Osaka i Japan.

Ivanka Trump under G20-toppmøtet i Osaka

Ivanka Trump i midten, sammen med sin far Donald Trump og en rekke andre verdensledere under helgens G20-toppmøte i Osaka i Japan.

Foto: Dominique Jacovides / AFP

Les også: Trump og Putin møttes under G20-møte

Professor i statsvitenskap og USAs tidligere ambassadør til Russland, Michael McFaul, skriver på Twitter at det er bisart at presidentens datter deltar på G20-toppmøtet.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Naturlig at folk reagerer

Ivanka Trump deltok på helgens toppmøte blant annet for å tale om likestilling og kvinners rettigheter.

Ifølge Jennifer Leigh Bailey, professor i statsvitenskap ved NTNU, er det naturlig for USAs president å involvere sin datter i politikken, ettersom hun sammen med sin ektemann er blitt en av hans nærmeste politiske rådgivere i løpet av de siste årene.

Jennifer Leigh Bailey

Jennifer Leigh Bailey

Foto: NTNU

Bailey påpeker likevel at det er naturlig at folk reagerer på hennes deltakelse og opptreden under helgens G20-toppmøte.

– Hun har jo lite kvalifikasjoner bortsett fra at hun er presidentens datter. Hun har i tillegg blandete motiver for å delta på et slikt toppmøte og driver business samtidig som hun driver politisk virksomhet, sier Bailey og legger til at det finnes mange i USA som ser på Ivanka som en mulig presidentkandidat.

Hun tror derfor ikke denne videoen er et kompliment fra Frankrikes side.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt