Video av Ivanka Trump vekker oppsikt i sosiale medier

En video av Ivanka Trump som forsøker å snakke med flere verdensledere under helgens G20-toppmøte vekker oppsikt i sosiale medier.

Dette er videoen som har skapt reaksjoner i sosiale medier.

Det 20 sekunder lange klippet, som først ble publisert på Frankrikes presidentpalass sin Instagramkonto på lørdag, viser hvordan Donald Trumps datter henholdsvis forsøker å delta i en samtale med flere verdensledere.

Storbritannias avtroppende statsminister Theresa May, Canadas statsminister Justin Trudeau, Frankrikes president Emmanuel Macron og leder for det internasjonale pengefondet Christine Lagarde sto alle i samtale, da Trump kommer til.

Lite velkommen

Blant dem som har reagert på videoen er demokratenes Alexandria Ocasio-Cortez.

– Det er kanskje sjokkerende for noen, men å være noens datter er faktisk ikke en karrieremessig kvalifikasjon, skriver hun på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Videoen har siden lørdag gått viralt og skapt reaksjoner. Flere på Twitter har kommentert at situasjonen ser svært beklemt ut i det presidentens datter forsøker å gestikulere og delta i den allerede påbegynte samtalen.

Mange på Twitter har også stilt spørsmål ved hvorfor Trump og hennes ektemann Jared Kushner i det hele tatt var til stede på helgens G20-toppmøte i Osaka i Japan.

Ivanka Trump under G20-toppmøtet i Osaka

Ivanka Trump i midten, sammen med sin far Donald Trump og en rekke andre verdensledere under helgens G20-toppmøte i Osaka i Japan.

Foto: Dominique Jacovides / AFP

Les også: Trump og Putin møttes under G20-møte

Professor i statsvitenskap og USAs tidligere ambassadør til Russland, Michael McFaul, skriver på Twitter at det er bisart at presidentens datter deltar på G20-toppmøtet.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Naturlig at folk reagerer

Ivanka Trump deltok på helgens toppmøte blant annet for å tale om likestilling og kvinners rettigheter.

Ifølge Jennifer Leigh Bailey, professor i statsvitenskap ved NTNU, er det naturlig for USAs president å involvere sin datter i politikken, ettersom hun sammen med sin ektemann er blitt en av hans nærmeste politiske rådgivere i løpet av de siste årene.

Jennifer Leigh Bailey

Jennifer Leigh Bailey

Foto: NTNU

Bailey påpeker likevel at det er naturlig at folk reagerer på hennes deltakelse og opptreden under helgens G20-toppmøte.

– Hun har jo lite kvalifikasjoner bortsett fra at hun er presidentens datter. Hun har i tillegg blandete motiver for å delta på et slikt toppmøte og driver business samtidig som hun driver politisk virksomhet, sier Bailey og legger til at det finnes mange i USA som ser på Ivanka som en mulig presidentkandidat.

Hun tror derfor ikke denne videoen er et kompliment fra Frankrikes side.

SISTE NYTT

Siste nytt