NRK Meny
Normal

Uvær holder Norwegian-fly på bakken i Orlando

Snart to døgn forsinket var Norwegian-flyet fra Orlando i Florida til Oslo ennå ikke i lufta til midnatt mandag. – Vi har flere ganger fått beskjed om at flyet skulle av gårde, men her sitter vi fremdeles, sier Ole Jonny Kloster.

Venter i Orlando

Ole Jonny Kloster (foran) og reisefølget holder motet oppe til tross for at de snart har ventet i to døgn på å komme seg hjem fra flyplassen i Orlando.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix/privat (montasje)

Da en sprukket slange omsider var reparert, satte værgudene en stopper for Norwegians Dreamliner. 221 passasjerer må belage seg på enda mer ventetid på Orlando International Airport.

Maskinen skulle tatt av fra USA lørdag klokka 22.05 lokal tid. Mandag kveld var flyet 43 timer forsinket.

Skulle vært på jobb mandag

– Nå har vi ventet her i over førti timer. Tidligere i dag fikk vi bekreftet at flyet skulle gå klokka to, lokal ti. Så sa kapteinen at det skulle gå klokka tre, men vi er her fremdeles. Vi vet ikke lenger hva vi skal tro. Nå ser jeg fly på rullebanen, så jeg håper vi kommer av gårde snart, sier Ole Jonny Kloster til NRK.no.

Han har vært på ferie i to uker i USA og skulle vært på jobb mandag.

– Vi har bodd på hotell her på flyplassen, men andre passasjerer har fortalt at de ble innlosjert langt unna. Hotellet lå i et lite hyggelig område og det var kakerlakker der, sier han.

Forsinkelsen skyldtes først en manglende reservedel, som måtte flys inn fra London Gatwick i England.

Da flyet omsider var reparert og skulle taues til gaten, brøt tauebilen sammen. Og som ikke det var nok: like etter ble flyplassen stengt på grunn av uvær. De 221 passasjerene var da allerede over 40 timer forsinket.

– Skjønner frustrasjonen

Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier til NTB at de skal komme med ny informasjon klokken 17.30 lokal tid (klokka 23.30 norsk tid).

– Men vi vet ikke hvor lenge uværet har tenkt å holde på, eller hvor lenge flyplassen holder stengt, sier informasjonssjefen.

Han sier han skjønner frustrasjonen til passasjerene.

– Dette er fryktelig. Når forsinkelsen først har vært så lang, så kommer dette. Så vi skjønner godt at de er frustrerte. Det er veldig mange uheldige ting som har skjedd samtidig, sier han.

– Det er bare å vente og se hvor lenge flyplassen blir stengt, så får vi håpe vi klarer å komme oss opp i lufta så raskt som mulig etter det, sier han.

Da NRK snakket med Ole Jonny Kloster ved midnatt, hadde han ikke fått noe mer informasjon av Norwegian. Han sa at de også har fått godt med mat, men han sier de har fått lite informasjon fra Norwegian.

Sprukket slange

Det var en sprukket slange som først skapte forsinkelsen.

– Da det ble gjort vedlikeholdsarbeid på en rørdel til en pumpe, sprakk en slange som er forbundet med pumpen. En ny slange er ventet de nærmeste timene og vil bli installert omgående, sa Daniel Mosely, Boeings pressetalsmann i Europa, til NTB mandag ettermiddag.

Pressetalsmannen sier at konsekvensene for flyprodusentenes kunder ikke er akseptable for Boeing.

– Vi beklager problemene dette har påført Norwegian og selskapets passasjerer, sier Mosely.

Det amerikanske konsernets hovedkvarter i England ligger i Hounslow i Middlesex, nær Heathrow Airport.

Mange forsinkelser

Norwegian har hatt mange forsinkelser med sine Dreamliner-maskiner, men denne forsinkelsen er blant de verste.

– Vi har nok hatt forsinkelser som har vært oppe i like mange timer før, men heldigvis få, sier Sandaker-Nielsen.

Nå blir forsinkelsen enda lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt