NRK Meny
Normal

Må utvide søket etter bortført nordmann

BEIJING/OSLO (NRK): Politiet på Filippinene utvider nå søkeområdet til naboprovinsene i jakten etter den bortførte nordmannen Kjartan Sekkingstad og de tre andre gislene. Det betyr at politiet nå er enda mindre sikre på hvor de befinner seg.

Kjartan Sekkingstad

Kjartan Sekkingstad ble bortført på Filippinene for over 10 dager siden, og nå utvider politiet leteområdet.

Foto: Privat

Politiet på Filippinene bekrefter i et intervju med NRK at de har få eller ingen spor etter de fire bortførte. Det er mer enn 10 dager nordmannen Kjartan Sekkingstad, to canadiske menn og en filippinsk kvinne ble bortført fra Samal på øya Mindanao:

– Søket og undersøkelsene har blitt utvidet til naboprovinsene og de skal hjelpe oss i etterforskningen, sier talsmannen for innsatsgruppen som leter etter Kjartan Sekkingstad og de andre gislene, Antonia Riviera.

Samal, Filippinene
Foto: Grafikk / NRK

I helga fant politiet en motorbåt på øygruppa Sulu som de mente hadde blitt brukt under bortføringen for lit. Sulu ligger mer enn 500 kilometer fra Samal hvor bortføringen skjedde.

Politiet jobber fortsatt med å identifisere eieren av motorbåt for å verifisere om denne kan ha vært fluktbåten. Det er enda ikke bekreftet. De jakter også på eieren av denne båten.

Les mer: Mulig gisselbåt funnet på Filippinene

Og de aner ikke hvor kidnapperne har tatt veien:

– Vi vet ikke hvor kidnapperne er, vi jobber fortsatt med å finne det ut, sier Riviera.

Er dere sikre på at de er på øya Mindanao?

– Det vet jeg ikke. Vi har ikke informasjon om det. Letingen fortsetter i vårt område spesielt langs kysten og leteområdet er utvidet.

Uklart hvem som står bak

Ingen har så langt påtatt seg ansvaret for bortføringene, men lokalt politi har opplyst at det var elleve menn som bortførte de fire.Den militante islamistiske gruppa Abu Sayyaf som har bånd til Al-Qaida, har base i området.Gruppa er mistenkt for å stå bak dødelige terrorangrep og bortføringer av utenlandske turister som de krever løsepenger for. 800 soldater og politifolk er med i jakten på kidnapperne, men de vet fortsatt ikke vet hvem som står bak bortføringen:

– Vi jobber fortsatt med å identifisere gruppa som er involvert i dette, sier Riviera.

Har dere hørt noe fra kidnapperne?

– Nei, vi har ikke hatt noen kontakt med dem. Vi venter fortsatt på at de skal ta kontakt med familiene til de bortførte eller politiet. Vi vet heller ikke hva som er motivet for bortføringene. Hverken familiene eller politiet har fått krav om løsepenger.

Les mer: Politiet: Her blir norske Kjartan Sekkingstad bortført

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt