NRK Meny
Normal

- Spionutveksling i kveld

Den russiske kvinnen Anna Chapman, som er arrestert for spionmistanke i USA, vil bli utvekslet og komme tilbake til Russland til natten.

Anna Chapman

Anna Chapman er arrestert i USA, mistenkt for spionasje for Russland. I kveld kan hun bli utvekslet mot en spiondømt russer.

Foto: Ap

Det skriver den russiske nettavisen Gazeta.ru, som siterer en informert kilde som sier at ingen offisielle russiske representanter kommer til å kommentere utleveringen.

Blir utvekslet mot militærekspert

Den 28 år gamle Anna Chapman har fått meste omtale av de ti spionmistenkte i USA, blant annet på grunn av sitt fordelaktige utseende, og fordi faren hennes arbeidet for den sovjetiske etterretningstjenesten KGB.

Hun vil bli utvekslet mot militæreksperten Igor Sutyagin som soner en dom i Russland for å ha overlevert militære hemmeligheter til et britisk firma.

En russisk menneskerettighetsaktivist sa ifølge nyhetsbyrået Interfax i ettermiddag at Sutyagin hadde kommet til Østerrikes hovedstad Wien.

Bytter spion mot spion

Ifølge Sutyagins forsvarer er det snakk om at flere av de arresterte spionmistenkte i USA vil bli utlevert mot russere som soner dommer i hjemlandet for spionasje.

Les: Mulig spionutveksling USA-Russland

Les: Innrømmer å være russisk spion

Det skal være snakk om en én-mot-én-utveksling, altså at hver enkelt av de arresterte i USA vil bli utvekslet mot en person som soner i russisk fengsel.

Avtalen om at Anna Chapman og Igor Satyin skal utvksles ble klar under et møte mellom den tidligere amerikanske moskvaambassadøren Robert Burns og Russlands USA-ambassadør Dergej Kislyak.

Les: Spion nr 11 arrestert på Kypros

Les: «Den ellevte spionen» forsvant

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt