NRK Meny
Normal

Uheldig bjørnunge satte fast hodet

En bjørnunge i Florida, som har fått tilnavnet «Jarhead», kan endelig puste fritt igjen etter at den satte fast hodet i en stor plastbeholder.

Bear Cub Jarhead

Bjørnungen «Jarhead» og et søsken på tur i Ocala National Forest i Florida. Viltnemnda fikk fjernet plastbeholderen rundt bjørnungens hode etter minst ti dager.

Foto: Ap

I ren Emil i Lønneberget-stil hadde den seks måneder gamle bjørnungen puttet hodet i en stor plastbeholder da han rotet gjennom søppel i byen Weirsdale i Florida på jakt etter mat.

Kallenavnet fikk den uheldige bjørnungen siden plastbeholderen ligner på et stort syltetøyglass. «Jarhead» er også kallenavnet på soldatene i United States Marine Corps.

Det var innbyggere som meldte fra til viltnemnda i Florida (FWC) om at at bjørnungen vandret rundt med hodet i krukken.

Fryktet den hadde sultet ihjel

Viltnemnda satte ut feller flere steder i området, men bjørnungen, dens to søsken og mor, lot seg ikke lure. Ifølge nyhetsbyrået AP ble ungen observert i åtte dager med hodet i beholderen.

Da det gikk to dager uten at bjørnefamilien var blitt sett i det hele tatt fryktet ekspertene fra FWC at den hadde sultet ihjel.

Men på fredag ble bjørnene igjen observert og FWC tok grep. Etter å ha bedøvet bjørnungens mor plasserte de henne i en felle, som tiltrakk seg de tre bjørnungene.

– Tøff, liten bjørn

Ifølge BBC var det ikke bare lett å fange «Jarhead».

– Den tøffe, lille bjørnen levde opp til kallenavnet på de amerikanske soldatene og ga seg ikke uten kamp, meldte FWC.

Etter å ha blitt observert i ett døgn, ble bjørnefamilien sluppet fri igjen. Siden da har de ikke blitt sett, noe FWC omtaler som et godt tegn.

Bear Cub Jarhead

To av de tre bjørnungene sammen med sin mor, som ble bedøvet, da viltnemnda i Florida skulle fjerne plastbeholderen den ene av bjørnungene hadde satt fast hodet i.

Foto: Cathy Connolly / Ap

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt