Hopp til innhold

UD jobber med å få oversikt over tyfonrammede nordmenn

Utenriksdepartementet har ikke oversikt over hvor mange nordmenn som kan være rammet av tyfonen i Filippinene. Det er utfordrende å få oversikt når tele- og strømnettet er nede.

Thousands of homes lie destroyed near Tacloban rasert

Deler av byen Tacloban ligger i ruiner. UD sier det er vanskelig å komme å kontakt med nordmenn på Filippinene fordi deler av telenettet er nede.

Foto: ROMEO RANOCO / Reuters

– Vi har kontakt med nordmenn som prøver å få tak i familie i Filippinene. Vi følger opp, men vi har ikke konkret informasjon om at nordmenn på Filippinene er direkte rammet.

– Vi jobber med å skaffe en oversikt gjennom våre kanaler og nettverk. Det er utfordrende med store deler av tele- og strømnettet som er nede, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Enstad i UD til NRK søndag.

300 har registrert seg

Hun sier det er umulig å si hvor mange nordmenn som befinner seg i området som er rammet av tyfonen. Rundt 300 har registrert seg hos Utenriksdepartementet og de norske ambassadene i området.

Norge vil bidra med 20 millioner kroner i umiddelbar humanitær bistand til Filippinene, opplyser utenriksminister Børge Brende.

Norge kommer også til yte ytterligere bistand når det foreligger en bedre oversikt over behovene, sier Brende i en pressemelding søndag.

Både USA, EU og flere andre land har allerede besluttet å sende penger og utstyr for å hjelpe Filippinene med redningsarbeidet.

12.000 fryktes omkommet

12.000 mennesker fryktes omkommet etter tyfonen Haiyans herjing på Filippinene, opplyser lokale myndigheter.

Bare i Leyte-provinsen anslår lokale myndighetene at Haiyan tok 10.000 menneskeliv. Mellom 70 og 80 prosent av områdene som ble rammet, ble smadret da tyfonen passerte, opplyser politiinspektør Elmer Soria.

SISTE NYTT

Siste nytt