Twitter krever at avis sletter meldinger om Joe Biden og sønnen

Twitter nekter avisen New York Post å publisere meldinger i kjølvannet av den omdiskuterte Biden-artikkelen. 50 tidligere etterretningsfolk i USA mener mye tyder på at Russland står bak en informasjonsoperasjon, men de har ingen bevis.

Joe og Hunter Biden

TWITTERSTORM: New York Post har kommet med en rekke påstander om Joe Biden og sønnen Hunter som Twitter mener er del av en desinformasjonskampanje.

Foto: Jonathan Ernst

Det skriver nettavisen Forbes.

New York Post (NYP) sine hjemmesider hevder avisen at kontoen blir holdt som gissel.

Ifølge NYP krever Twitter at avisen sletter seks meldinger med lenker til en omstridt artikkel i avisen som kommer med beskyldninger mot både presidentkandidat Joe Biden og hans sønn Hunter.

Koblet til desinformasjonskampanje

Artikkelen var basert på informasjon fra blant annet tidligere Trump-rådgiver Steve Bannon og Donald Trump sin advokat Rudy Giuliani. Twitter mener artikkelen kan kobles til en desinformasjonskampanje før det amerikanske presidentvalget.

Ingen andre anerkjente amerikanske medier har trykket saken, og opplysningene i den har også blitt tilbakevist av både Bidens og flere eksperter.

50 tidligere etterretningsfolk i USA, blant annet flere tidligere CIA-direktører, mener mye tyder på at Russland står bak. I et brev som er undertegnet av de 50, og som er trykket i Politico, står det blant annet:

«Det har alle de klassiske kjennetegnene til en russisk informasjonsoperasjon. (... Det stemmer overens med russiske målsettinger om å skape politisk kaos i USA, og undergrave Joe Bidens kandidatur.»

Ifølge NTB vektlegger etterretningsfolkene som har underskrevet brevet at de ikke vet hva som er sant, og ikke har bevis for russisk innblanding, men at de av erfaring sterkt mistenker at russiske myndigheter har spilt en viktig rolle i saken.

Skal ha nektet å sitere artikkel

Ifølge New York Times skal en av journalisten som skrev saken i NYP ha nektet å signere sin egen artikkel. Årsaken skal være at journalisten ikke kunne gå god for opplysningene som kom frem i artikkelen.

Også flere andre ansatte i NYP skal ha stilt spørsmål ved om avisen har gjort nok for å verifisere det som kom frem.

New York Post er en konservativ avis eid at Rupert Murdochs mediekonsern News Corporation. Selskapet eier også Fox News, som regnes som Trumps yndlingskanal.

Alt om presidentvalget i USA

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt