Normal

Tusenvis evakuert ved Marbella

Flere tusen mennesker er evakuert etter at en stor skogbrann nærmer seg den kjente feriebyen Marbella på den spanske solkysten. En mann er funnet omkommet.

En stor skogbrann herjer nær det eksklusive feriestedet marbella på den spanske solkysten. En mann er funnet død.

Innbyggere i de berørte områdene fortviler over brannen, som sprer seg raskt til stadig flere boligområder nær den spanske solkysten.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Brannen startet torsdag kveld like utenfor Malaga og kom fort ut av kontroll. Det er høye temperaturer, svært tørt og mye vind i området, og brannen spredte seg raskt mot Marbella, opplyser myndighetene.

Fredag morgen nådde den Ojen, et boligområde nord for byen.

– En eldre mann er funnet omkommet i Ojen, opplyser en talsmann for myndighetene i Andalusia-regionen.

Mannen ble funnet død nær et nedbrent hus. Ifølge talsmannen hadde den avdøde dratt tilbake dit etter å ha blitt evakuert fra området.

– Rakk ikke ta med noenting

Rammet av skogbrannen

Hjemmet mitt er brent ned til grunnen, forteller en ikke navngitt spanjol på spansk TV.

Foto: ESTVE

Hvert år besøker flere millioner turister, deriblant mange nordmenn, den spanske solkysten, som strekker seg fra Marbella til Malaga. Mange nordmenn har også investert i ferieleiligheter i og ved Marbella.

Norske reiseoperatører har ikke reisemålsservice i området. Norwegian har ruter til Malaga, omtrent 60 kilometer nordøst for Marbella.

De berørte nabolagene er Coín, Alhaurín El Grande, Mijas, Calahonda. Flere tusen andre har evakuert og oppholder seg nå på et stort sportssenter i byen.

– Hjemmet mitt har brent ned til grunnen. Alt skjedde veldig fort på grunn av den sterke vinden, og jeg rakk ikke å ta med meg noen eiendeler, sier en fastboende til spansk TV.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– 15 meter høye flammer

To personer har fått alvorlige brannskader. De ble fraktet til Costa del Sol sykehus i Marbella tidlig fredag morgen.

– Brannen er forferdelig, med opp til 15 meter høye flammer, forteller borgermesteren i Mijas, Angel Nozal, til den spanske avisen El Pais.

300 brannmenn og 31 fly og helikopter er satt inn i slukningsarbeidet.

– Jeg tror vi skal klare å få brannen under kontroll ved hjelp av slukningsarbeid fra luften. Det viktigste er at det verst rammede området i Ojen nå er under kontroll, sier Manuel Marmolejo, en av lederne i brannetaten i regionen.

Redningsarbeidarar i Marbella, Spania

MANGE SATT INN I REDNINGSARBEIDET: Her leter redningsmannskaper etter mennesker som kan være fanget av brannen.

Foto: JON NAZCA / Reuters


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt