Trump vil ha Saturday Night Live av lufta etter parodi

Presidentkandidaten mener det populære talkshowet forsøker å påvirke valget i Clintons favør etter komiker Alec Baldwins parodi.

Donald Trump

Donald Trump ledet selv Saturday Night Live for et år siden. Nå mener han at programmet ikke har livets rett.

Foto: Evan Vucci / Ap

Etter begge presidentdebattene har Saturday Night Live (SNL) sendt parodier der Baldwin spiller Trump. Publikum ler seg skakke – men det er én person som ikke ler.

– Alec Baldwins etterligning stinker. Mediene driver valgfusk! skriver han på Twitter.

Får gjennomgå

I den siste parodien, som ble sendt lørdag, gjør komikerne narr av at Trump og Hillary Clinton ikke håndhilste i den andre debatten og at Trump tilsynelatende lusket bak Clinton mens hun snakket, ifølge CNN.

Også Clinton får gjennomgå i sketsjene. Kate McKinnon spiller en demokratisk presidentkandidat som mislykkes i forsøket på å fremstå som avslappet og folkelig.

– Konspirasjon

Alec Baldwin

SPILLER TRUMP: Komiker Alec Baldwin.

Foto: Evan Agostini / Ap

Etter fall på meningsmålingene har den republikanske presidentkandidaten flere ganger sagt at mediene forsøker å påvirke valget i Hillary Clintons favør. Den konspirasjonen mener han at NBC-talkshowet er del av.

– Det er på tide at dette kjedelige og umorsomme TV-programmet går av med pensjon, er Trumps konklusjon.

Laster Twitter-innhold

Pipen har dermed fått en ganske annen lyd enn for et år siden, da Trump roste SNL etter at han selv fikk lede det populære talkshowet.

Laster Twitter-innhold

Se utdrag fra sketsjen etter den første presidentdebatten her:

SISTE NYTT

Siste nytt

Fortsatt stor fare for regjeringskrise i Sverige

Sveriges statsminister Stefan Löfven sier det nå skal forhandles om prisfastsetning på nye utleieleiligheter. Ikke nok, sier Vänsterpartiets leder, som sier partiet kommer til å stemme mot regjeringen i Riksdagen mandag.