Trump utfordret til å teste ny håndhilsen på Filippinene

USAs president Donald Trump ble utfordret til å prøve en ny håndhilsen da han ankom toppmøtet i Sammenslutningen av sørøstasiatiske nasjoner (ASEAN) mandag.

USAs president Donald Trump ble utfordret til å prøve en ny håndhilsen da han ankom toppmøtet i Sammenslutningen av sørøstasiatiske nasjoner (ASEAN) mandag.

Trump, som er kjent for sine lange, og til tider aggressive håndtrykk, så ut til å slite litt da han ble bedt om å delta på en «tradisjonsrik» ASEAN-håndhilsen på Filippinene.

Først krysset Trump kun hendene foran seg. Deretter snudde han seg mot de andre lederne og strakte armene rett ut, før han forsto at han skulle krysse armene og deretter ta tak i sidemannens hender.

Donald Trump, Rodrigo Duterte, Tran Dai Quang, Dmitry Medvedev

USAs president Donald Trump hadde trøbbel med ASEAN-håndhilsenen. Her sammen med den russiske statsministeren Dmitrij Medvedev, den vietnamesiske presidenten Tran Dai Quang og den filippinske presidenten Rodrigo Duterte

Foto: Andrew Harnik / AP

En smilende Trump tok deretter tak i hendene til filippinske presidenten Rodrigo Duterte og den vietnamesiske presidenten Tran Dai Quang.

Demonstrerte mot Trump i Manila

Ikke alle satte like stor pris på den amerikanske presidentens besøk på Filippinene. I hovedstaden Manila har mange demonstrert mot Trumps besøk i natt.

Demonstrasjoner mot Trump på Filippinene

Demonstrantene hadde blant annet satt opp et hakekors med en illustrasjon av Trumps hode, som ble brent. Filippinsk politi tok i bruk vannkanoner for å roe gemyttene.

Møtte flere statsledere

Trumps første møte med både den japanske statsministeren Shinzo Abe, den franske presidenten Emmanuel Macron og den canadiske statsministeren Justin Trudeau har gått internett rundt.

Den amerikanske presidenten landet i den filippinske hovedstaden Manila søndag ettermiddag lokal tid.

Donald Trump og Rodrigo Dutert

Donald Trump sammen med den filippinske presidenten Rodrigo Duterte.

Foto: Andrew Harnik / AP

I tillegg til å delta på toppmøtet i Sammenslutningen av sørøstasiatiske nasjoner (ASEAN) skal han også ha flere møter med Duterte.

SISTE NYTT

Siste nytt