Hopp til innhold

Trump om Sverige: Handlet om et program på FoxNews

President Donald Trump skriver at hans uttalelse om Sverige i lørdagens valgkamptale var en referanse til et TV-program han hadde sett kvelden før.

Donald Trump

En smilende Donald Trump under lørdagens tale i Florida der han kom med den overraskende uttalelsen om Sverige.

Foto: KEVIN LAMARQUE / Reuters

– Min uttalelse om hva som skjer i Sverige var en referanse til en historie som ble sendt på Fox som handler om innvandrere og Sverige, skriver Trump på sin Twitter-konto søndag.

Laster Twitter-innhold

Under en tale president Trump holdt i Melbourne i Florida lørdag, overrasket han med å si «bare se hva som skjer i Sverige i går», uten å vise til noe konkret som hadde skjedd i Sverige fredag.

– Sverige. Hvem ville tro det? Sverige. De tok et stort antall inn. De har problemer, som de aldri hadde trodd var mulig, fortsatte Trump.

Deretter gikk han videre til å snakke om terrorangrep i Brussel, Paris og Nice på en slik måte at mange lurte på om han snakket om noe lignende i Sverige.

Laster Twitter-innhold

Vakte reaksjoner i Sverige

Uttalelsen vakte reaksjoner i Sverige der utenriksminister Margot Wallström har krevd svar fra USA om hva presidenten mente.

Tidligere stats- og utenriksminister Carl Bildt gikk lenger og spurte «hva presidenten hadde røyket».

– Sverige? Terrorangrep? Hva har han røyket? Spørsmålene florerer, skrev Sveriges tidligere statsminister og utenriksminister Carl Bildt på Twitter.

Intervjuprogram på FoxNews

Programmet Trump viser til var aktualitetsprogrammet «Tucker Carlson Tonight» som sendes på kveldstid hverdager.

I fredagens program ble filmskaperen Ami Horowitz intervjuet om en dokumentar han har laget om Sverige.

I intervjuet sa han blant annet at Sverige har områder der politiet ikke tør å gå og legger frem en teori om at Sverige skjuler problemer som har kommet grunnet innvandring.

SISTE NYTT

Siste nytt