Sverige krever svar på Trumps Sverige-påstand

Sveriges utenriksminister Margot Wallström krever svar fra USA om hva president Donald Trump mente med sin uttalelse da han nevnte Sverige sammen med en rekke terrorrammede steder.

Sveriges utenriksminister Margot Wallström

KREVER SVAR: Ifølge TV4 nyheterna har Wallström via den svenske ambassaden i Washington bedt om et offisielt svar på hva Trump egentlig refererte til i sin tale i Florida lørdag kveld.

Foto: MANDEL NGAN / Afp

Ifølge TV4 nyheterna har Wallström via den svenske ambassaden i Washington bedt amerikanske myndigheter om et offisielt svar på hva Trump egentlig refererte til i sin tale i Florida lørdag kveld.

Presidenten snakket i talen om noe som skjedde i Sverige fredag kveld. Det har fått mange svensker til å lure.

Laster Twitter-innhold

Noen spekulerer i at Trump referer til et tv-innslag som ble sendt fredag kveld, men måten han ordla seg på var åpenbart til å misforstå.

Trump om Sverige

SNAKKET OM SVERIGE: Trump advarte mot tilstandene i Sverige, og det kunne tolkes som han snakket om en hendelse den forrige kvelden. Det fikk folk til å spekulere.

Snakket om Sverige

Dette er hva Trump sa til sine tilhengere i en hangar på en flyplass i Florida, etter å ha lovt et nytt innreiseforbud:

«Det er dette det koker ned til. Vi må holde landet vårt trygt. Du ser hva som skjer. Vi må holde landet vårt trygt. Du ser hva som skjer i Tyskland, du ser hva som skjer i Sverige i går kveld. Sverige. Hvem ville trodd det? Sverige? De tok inn et stort antall. De har problemer som de aldri trodde var mulig. Du ser hva som skjer i Brussel. Du ser hva som skjer over hele verden. Ta en titt på Nice. Ta en titt på Paris. Vi har latt tusener på tusener av mennesker komme inn i landet vårt. Og det var ingen muligheter til å sjekke disse menneskene. Det var ingen dokumentasjon. Det var ikke noe. Så vi kommer til å holde landet vårt trygt.»

Trump sier ikke at det har skjedd noe terrorangrep i Sverige, men mange tolket ham slik fordi han nevnte landet sammen med en rekke terrorrammede steder.

Laster Twitter-innhold
Carl Bildt

UNDRER: Sveriges tidligere utenriksminister omtaler Trump i en udiplomatisk tone.

Foto: MARKO MUMM / Afp/Scanpix

– Sverige? Terrorangrep? Hva har han røyket? Spørsmålene florerer, skrev Sveriges tidligere statsminister og utenriksminister Carl Bildt på Twitter med en lenke til Huffington Post, der de mener Trump sikter til europeiske steder som har opplevd terrorangrep de siste to årene.

Bildt var statsminister i Sverige fra 1991 til 1994, og utenriksminister fra 2006 til 2014.

Kan sikte til TV-program

Spekulasjonene går nå om han henviste til et program som ble sendt på TV-kanalen Fox fredag. Der intervjues filmskaperen Ami Horowitz om en dokumentar han har laget der han ser på om Sverige skjuler problemer som har kommet grunnet innvandring.

Søndag kveld Twttret Donald Trump et svar på hva han mente med kommentaren om Sverige. Da skrev han at uttalelsen var en referanse til et TV-program som ble sendt på Fox News om immigranter og Sverige.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Trump i Florida

TRUMPS TALE I FLORIDA: Se hele talen som president Donald Trump holdt foran sine egne velgere.

Svensker vitser om Trump

Trumps uttalelse har fått mange til å fleipe på Twitter med emneknaggen #lastnightinSweden.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt