Trump avbrøt TV-intervju – truer med å publisere intervjuet selv

President Donald Trump avbrøt tirsdag et intervju med nyhetsprogrammet «60 Minutes». Nå truer han med å publisere intervjuet selv.

USAs president Donald Trump på vei til et valgkampmøte i Pennsylvania tirsdag kveld.

USAs president Donald Trump på vei til et valgkampmøte i Pennsylvania tirsdag kveld.

Foto: Tasos Katopodis / AFP

Presidenten lot seg intervjue i 45 minutter av programleder Lesley Stahl, før han plutselig skal ha avbrutt intervjuet.

Trump skal ha avbrutt intervjuet fordi han mente at programmet hadde fått nok stoff, opplyser to kilder til CNN.

Trump skal heller ikke ha kommet tilbake til en felles seanse med visepresident Mike Pence, ifølge kanalen.

Truer med å publisere innholdet

Også Trumps motkandidat i presidentvalget Joe Biden, og hans visepresidentkandidat Kamala Harris skal være med i programmet. Som skal sendes på TV på søndag.

På Twitter truer Trump med å publisere intervjuet selv før det skal sendes på TV.

– Dette fordi alle skal få et innblikk i hva et falsk og forutinntatt intervju er, skriver han.

TV-kanalen CBS som sender «60 Minutes» har så langt ikke kommentert saken.

Laster Twitter-innhold

Ut mot programlederen

Etter intervjuet gikk Trump ut mot programleder Lesley Stahl på Twitter. Han la ut en video som viser «60 Minutes»-programlederen uten munnbind, i samtale med to medarbeidere i Det hvite hus.

– Lesley Stahl fra 60 Minutes uten munnbind i Det hvite hus etter intervjuet med meg. Mye mer vil komme, skriver Trump.

Trump har selv en rekke ganger blitt kritisert for ikke å bruke munnbind.

Kilder Fox News har snakket med beskriver CBS-programlederen som «ekstremt fiendtlig» under intervjuet. Hun skal blant annet ha åpnet intervjuet med å spørre om Trump var klar for noen vanskelige spørsmål.

Laster Twitter-innhold

Alt om presidentvalget i USA

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt