Tre personer hentet inn til avhør etter funn

Tre personer er hentet inn av politiet i Kinnekulle, i forbindelse med søket etter den 17 år gamle Lisa Holm. Samtidig konsentrer politiet fredag kveld søket sitt om en stall, en drøy kilometer fra der 17-åringen jobber.

Politiet om siste utvikling i søket etter Lisa Holm

Politiets pressetalskvinne, Ulla Brehm, forteller om pågripelsen. hun sier at de tre foreløpig ikke er mistenkte.

LISA HOLM

17-åringen har vært borte siden søndag. Det er gjort flere funn, men jenta er ikke funnet.

Foto: Polisen / Handout / NTB scanpix

Det var blant andre den svenske avisen Expressen GT sin reporter og fotograf som meldte rundt klokken 20.20 fredag, at politiet gikk inn i et bygg og førte to personer påført håndjern ut. De ble så satt inn i en politibil og kjørt vekk. Politiet skal ha brukt makt for å få de to inn i bilen.

Kort tid etter ble en kvinne også ført ut av bygget. Hun var ikke påført håndjern.

– Hun ble behandlet litt finere, og fikk sitte ned på trappen, sier GTs fotograf Alex Ljungdahl.

Ved 22-tiden melder Aftonbladet at politiet har brutt opp døren til en stall rundt en kilometer fra kafeen hvor Lisa Holm jobber.

– Det kommer flere politifolk hit hele tiden, sier Aftonbladets reporter på stedet.

Den svenske avisen erfarer også at de tre som ble hentet inn av politiet fredag, jobber i løen som ligger tvers over gaten for kafeen. Det skal være der en hanske som tilhører 17-åringen ble funnet tidligere, og hvor politiet har drevet med kriminaltekniske undersøkelser i hele dag.

Politets ledergruppe holder nå et hastemøte etter den siste utviklingen. Politiet opplyser også at de kommer til å holde en pressekonferanse klokken 23.30.

– Ikke mistenkt

Politiets pressetalskvinne, Ulla Brehm, forteller til SVT at de tre ble hentet inn etter funn i forbindelse med søket.

– I ettermiddag ble det gjort ytterligere funn i søkeområdet. I forbindelse med dette har vi hentet tre personer til avhør, sier hun.

– Det er tre personer som vi må undersøke om har noen forbindelse med disse funnene.

De tre har ikke status som mistenkt eller siktet i saken, ifølge Brehm, men er brakt inn til vitneavhør i Lidköping.

– Tyder på at de ikke var samarbeidsvillige

Brehm vil ikke gå innpå hva slags funn politiet gjorde som førte dem til disse tre personene, men sier at politiet kunne anta med en gang at de kan ha noe med det å gjøre.

– Vi tenker at funnet kan ha noe med Lise Holm å gjøre, de er hentet inn til avhør fordi vi trenger å få oppklart noen ting, sier Brehm.

Lisa Holm søk i åker

Det foregår søk etter savnede Lisa Holm. Ifølge GTs reporter og fotograf pekte og gestikulerte politiet mot en åker i nærheten, før de førte ut de tre personene.

Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB scanpix

Ifølge journalister på stedet var pågripelsen dramatisk, og to av personene måtte føres ut med håndjern på. Brehm opplyser at politiet bruker håndjern når de behøver det.

– Om man motsetter seg politiet og ikke hører på hva de sier, kan man påføres håndjern. Det kan skje selv om man ikke er mistenkt for lovbrudd, sier hun.

– Om det stemmer at disse personene ble påført håndjern, så har de kanskje ikke vært helt samarbeidsvillige.

300 meter fra kafeen

Før de tre personene ble hentet ut, sto politiet ved en åker like ved bygningen. De gransket den og pekte og gestikulerte, ifølge GTs reporter.

Bygget befinner seg rundt seks hundre meter fra plassen der Lisas mobil ble funnet, og 300 meter fra kafeen hvor 17-åringen jobber, og hvor hun sist ble sett. Det var flere politimenn involvert da de tre ble brakt inn.

Politiet hadde satt opp sperrebånd rundt huset, og en drøy time etter aksjonen ble det avsperrede området utvidet, ifølge Dagens Nyheter sin reporter på stedet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt