Tre «mistenkelige» gjenstander funnet under letingen etter det savnede flyet

Et kinesisk fly har funnet tre deler i hvitt, rødt og oransje utenfor kysten av Australia under letingen etter det savnede Malaysia Airlines-flyet.

De to kinesiske flyene som brukes i leteingen etter det savnede flyet

De to kinesiske flyene som brukes i letingen etter det savnede flyet fra Malaysia Airlines avbildet på flyplassen i Perth.

Foto: POOL / Reuters

Det kinesiske flyet oppdaget «mistenkelige gjenstander» under et nytt søk, ifølge Kinas statlige nyhetsbyrå Xinhua.

Det var 153 kinesiske statsborgere om bord på det savnede flyet, og interessen for saken er naturlig nok svært stor i Kina. Det var journalister fra det kinesiske fjernsynsselskapet CCTV om bord på et fly som gjorde observasjoner, og disse journalistene var de første som meldte nyheten.

Flyttet søket

Den sørlige delen av Det indiske hav er nå hovedfokuset for søk etter det savnede flyet. Australske tjenestemenn flyttet fredag søkeområdet etter flyet 1100 kilometer mot nordøst, etter ny analyse av radardata.

I går varslet australske sjøsikkerhetsmyndigheter at de fant blå og grå gjenstander i Det indiske hav. Det er uklart om delene kan stamme fra flyet, og delene er nå til analyse.

Inntil fredag morgen lokal tid hadde søket vært konsentrert om et område rundt 2.500 kilometer sørvest for byen Perth på vestkysten av Australia.

Beveget seg raskere enn antatt

Flyttingen av søkeområdet bygger på nye analyser av radarobservasjoner som viser at flyet beveget seg raskere enn tidligere antatt. Det kan derfor også ha brukt opp drivstoffet tidligere.

USA sendte fredag et hjelpemiddel som kan taues bak et skip og fange opp svake signaler fra flyets såkalte «black box», som kan ha noe batteri igjen.

Det nye søkeområdet er på hele 319.000 kvadratkilometer.

Et mysterium

Rute MH370 fra Malaysia Airlines forsvant en knapp time etter avgang fra Kuala Lumpur 8. mars. Flyet skulle til Beijing i Kina og hadde 227 passasjerer og et mannskap på tolv om bord.

Hva som skjedde med flyet er fortsatt et mysterium, men mye tyder på at kommunikasjonssystemet om bord ble skrudd av med vilje, og at flyet deretter endret kurs.

Observerte 300 gjenstander

Thailand meldte torsdag at en av landets satellitter hadde observert 300 gjenstander i havet.

En fransk satellitt observerte også over hundre gjenstander i sjøen, drøyt 2.500 kilometer sørvest for Perth på Australias vestkyst.

De største gjenstandene skal være over 20 meter store, og teorien er at det dreier seg om vrakrester fra det styrtede flyet.

Beoing 777 fra Malaysia Airlines

Det savnde flyet Malaysia Airlines flight MH370.

Foto: Ap

SISTE NYTT

Siste nytt