Tre milliarder Yahoo-kontoer hacket

Yahoo-eier Verizon informerer om at tre milliarder Yahoo-kontoer ble rammet av dataangrepet i 2013. Tallet er tredoblet siden sist selskapet offentliggjorde antall rammede.

Yahoo

FLERE ER HACKET: Ifølge Verizon ble tre milliarder Yahoo-kontoer hacket i 2013.

Foto: Michael Probst / AP

Selskapet har tidligere opplyst at så mange som én milliard kontoer ble hacket etter det som ble omtalt som det største dataangrepet noensinne.

Etter en ny gransking, bekrefter Verizon nå at samtlige Yahoo-kontoer ble rammet av hackingen. Antall rammede kontoer er tredoblet til tre milliarder, skriver Reuters.

Tirsdag opplyste den republikanske senatoren John Thune fra Sør-Dakota at det skal holdes høringer senere denne måneden om datalekkasjer hos Yahoo og Equifax.

Oppfordrer til å gjennomgå kontoutskrifter

Den stjålne informasjonen fra de berørte kontoene kunne inneholde navn, epostadresser, telefonnumre, bursdagsdatoer.

Yahoo understreker at hackingen tilsynelatende ikke omfattet passord, kredittkortopplysninger eller kontonumre, men oppfordrer likevel brukerne til å gjennomgå kontoutskrifter.

En talsmann for selskapet opplyser at mange av brukerkontoene aldri eller sjeldent ble brukt, og at de rammede brukerne har fått beskjed på e-post.

Den nye granskingen har avslørt hvor vanskelig det er for bedrifter å beskytte seg mot hackere, sier David Kennedy, direktør ved IT-sikkerhetsfirmaet TrustedSec LCC.

– Dette er en skikkelig vekker. Man kan bare gjette seg til hva de hadde adgang til, sier Kennedy til Reuters.

SISTE NYTT

Siste nytt