Hopp til innhold

Tre drept i skytedrama i USA

En mann tok seg inn i kontorene til en fiberoptikk-fabrikk og drepte to mennesker, før han tok sitt eget liv.

Video Fem drept i Alberquerque

Bevæpnet politi tar seg inn i fiberoptikkfabrikken i Albuquerque. (Foto: CBS News)

Episoden skjedde i Albuquerque i delstaten New Mexico mandag ettermiddag, lokal tid.

Politiet opplyser at mannen tok seg inn i kontorlokalene til Emcore corp. hvor han løsnet skudd mot de ansatte. Han drepte to personer, og vendte deretter våpnet mot seg selv, melder CBS News. Fire personer ble skadd under skyteepisoden.

Begynte med kjærestekrangel

Ifølge politisjef Ray Schultz skal bakteppet for skyteepisoden omfatte den 37 år gamle gjerningsmannens eks-kone eller kjæreste, som jobbet på fabrikken.

– Han handlet alene. Hovedmålet hans var kjærsten som jobbet på fabrikken. Han visste om hennes rutiner og konfronterte henne utenfor fabrikklokalene, sier Schultz.

CBS News skriver at drapsmannen skal ha krangla med sin kjæreste om omsorgsretten for deres felles barn. Ifølge Schultz har hun sagt til arbeidskollegene at hun planla å anmelde kjæresten for vold.

Hun ble frakta til sykehus med alvorlig skuddsår etter skyteepisoden. Tilstanden hennes er kritisk.

Identiteten til de omkomne vil bli offentliggjort i løpet av tirsdag.

Overvåkningskamera fanget hendelsen

Det er ikke kjent hvordan gjerningsmannen kom seg forbi sikkerhetsvaktene på fabrikken. Men siden han tidligere var ansatt i fabrikken, kjente han lokalene godt.

Schultz sier at området er sikret godt. Det ser ut som mannen brøt seg inn i flere bygninger før han kom inn på hovedområdet. FBI-agenter og etterforskere ser i dag gjennom overvåkningsvideoer for å finne ut eksakt hva som skjedde.

– Det er snakk om en lang og komleks skytescene, sier Schultz til CBS News.

Over 220 personer ble evakuert fra fabrikkområdet med buss til et kommunelokale i nærheten, der de ble intervjuet av politiet. De ansatte ble også tilbudt hjelp til å bearbeide hendelsen.

Tok sitt eget liv

Gjerningsmannen, som er en tidligere ansatt ved fiberoptikkfabrikken, skal trolig ha tatt sitt eget liv etter ugjeringen, opplyser politiet.

Det eneste som er å finne om mannens kriminelle bakgrunn er to episoder der han havna i fyllearresten. I tillegg har han blitt anmeldt for vold minst én gang.

Rundt 700 personer var fast ansatte ved fabrikken, som produserer fiberoptiske kabler og solcellesystemer for satelitter.

SISTE NYTT

Siste nytt