NRK Meny
Normal

Tre drept i angrep på Vestbredden

Tre mennesker ble drept etter skuddangrep på Vestbredden torsdag ettermiddag.

En israelsk soldat står ved bilen til en palestinsk gjerningsperson v

VESTBREDDEN: En israelsk soldat står ved bilen til en palestinsk gjerningsperson ved bosettingen Alon Shvut i Gush Etzion sørvest for Jerusalem.

Foto: RONEN ZVULUN / Reuters/NTB Scanpix

Tre mennesker ble drept da noen åpnet ild mot en bil i nærheten av en israelsk bosetting på den okkuperte Vestbredden torsdag kveld, melder nyhetsbyrået AFP.

Flere personer ble såret da en person i bil først skjøt mot et kjøretøy i bosettingsblokken Gush Etzion nord for den palestinske byen Hebron.

Den antatte gjerningspersonen kjørte så videre og skjøt mot og kjørte inn i en annen bil, opplyser den israelske hæren torsdag ettermiddag.

– Turist blant de døde

To personer, en jøde og en araber, ble drept på stedet, skriver den israelske avisen Haaretz. En tredje mann, som var jøde, døde av skadene på sykehus.

Fox News melder at den ene av de døde skal ha vært en 18 år gammel amerikansk turist. Ved 18.30-tiden melder nyhetsbyrået Reuters at den antatte gjerningsmannen er skutt og pågrepet.

To drept tidligere torsdag

Med dette angrepet er nå til sammen 17 israelere blitt drept de siste to månedene.

Tidligere torsdag meldte NRK to israelere er drept og en tredje israeler er såret, etter å ha blitt angrepet med kniv i Tel Aviv torsdag.

En palestiner ble pågrepet etter angrepet. De tre israelerne ble knivstukket utenfor et bønnerom i en kontorbygning sør i byen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt