NRK Meny
Normal

Travleste dagen i leteaksjonen hittil

En opptrapping av søket og bedre værforhold har gitt den travleste dagen i leteaksjonen etter det savnede flyet i Indiahavet.

Markerer et mulig funn i søket

En markør droppet fra et australsk Orion-fly sender ut røyk for å markere et mulig funn i søket etter det savnede Malaysia Airlines-flyet. Skip hentet opp flere gjenstander fra sjøen lørdag, uten at det ble gjort funn av vrakgods. Søndag har letingen blitt trappet opp i det nye søkeområdet.

Foto: Greg Wood / Reuters/NTB Scanpix

Søndag fortsatte søket etter Malaysia Airlines flight MH370 i det nye søkeområdet omtrent 1800 kilometer utenfor den australske byen Perth på vestkysten av Australia.

Eksperter tror at flyet, som forsvant for tre uker siden, styrtet i dette området. Letingen etter det forsvunne flyet i det indiske havet har pågått i snart to uker, men så langt er det ikke funnet noen vrakrester etter flyet.

Men ifølge Sky News har søndagen vært den travleste og mest effektive dagen i leteaksjonen hittil,

Letingen etter flyet har blitt trappet opp, det har vært en bedre koordinering av søket og det har vært langt bedre værforhold i det nye leteområdet.

Ti fly og åtte skip

Ti fly og åtte skip deltar i den videre letingen etter flyet. Tre skip var allerede i området, og ytterligere fem sluttet seg til leteaksjonen søndag.

I tillegg er utstyr til bruk for å lokalisere signaler fra det savnede flyets ferdskriver og taleregistrator på vei til området om bord på et australsk skip.

Australske myndigheter har imidlertid meldt at været i det nye området kan bli verre utover kvelden og skape problemer for letingen.

Overvåkingsfly har sett flere gjenstander fra luften som kan stamme fra det savnede flyet, men som ikke fysisk er blitt hentet inn ennå.

Klamrer seg til håpet

Det nye søkefeltet er på størrelse med Norge i utstrekning. Både
fly og satellitter har sett interessante gjenstander her.

Samtidig som letingen fortsetter for fullt har flere kinesiske familiemedlemmer av passasjerene reist til den malaysiske hovedstaden Kuala Lumpur.

De klamrer seg til håpet om at deres kjære fremdeles kan være i live.

Familier og slektningene til mange av de 153 kinesiske passasjerene beskylder også malaysiske myndigheter for å holde tilbake informasjon.

Det var 239 mennesker om bord i Boeing 777-flyet da det forsvant. Flyet var på vei fra Malaysia til Kina.

Slektningar demonsterer i Malaysia.

De kinesiske familiemedlemmene er ikke fornøyd med hvordan malaysiske styresmakter har håndtert flyforsvinningen.

Foto: Aaron Favila / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt