NRK Meny
Normal

Tornadoalarm i Oklahoma

Myndighetene i Oklahoma har sendt ut ekstremværvarsel for store deler av delstaten, og frykter flere tornadoer.

Tornadovarsel i Oklahoma

VIDEO: Uværet som bygger seg opp i Oklahoma vil trolig føre til flere tornadoer.

Stormen kan føre til hagl på størrelse med baseballer, vind med hastigheter opp mot 112 kilometer i timen og flere tornadoer, melder NewsChannel 4.

Fredag melder National Weather Service på Twitter at en ny runde kraftig vær er ventet, og at faren for tornadoer fortsatt er tilstede.

Ifølge nyhetsbyrået AP oppsto minst to tornadoer i Oklahoma torsdag. Begge var i tynt befolkede områder, og skal ikke ha forårsaket store skader.

– Akkurat nå har vi en del tordenvær, men det er kraftige superceller. Hele stormen roterer, og produserer enkelte tornadoer og kraftig hagl, sa meteorolog Michael Scotten ved National Weather Service torsdag kveld.

Kan vare til lørdag

Det er ventet at ekstremværet vil vare hele fredagen og frem til lørdag. Det er også sendt ut flomvarsel i områder som fortsatt er våte etter forrige storm.

Ifølge The Kansas City Star kan uværet fortsette mot Arkansas, Kansas og Missouri.

Ifølge CNN Southeast er det meldt om personskader, strømbrudd og veltede trær i byen Oden i Arkansas, og i Kansas er 16 bilister reddet fra flom, skriver CNN.

Mandag i forrige uke ble byen Moore i Oklahoma rasert av en tornado. 24 mennesker ble bekreftet omkommet, blant dem ni barn.

Les: Oklahoma-tornado forårsaket skader for milliarder
Les: Obama trøster ofrene for tornado i Oklahoma

Se direktesendingen til NewsChannel 4:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt