Hopp til innhold

Tornadovarsel i Mississippi: – Søk dekning nå!

Amerikanske myndigheter ber befolkningen i deler av Mississippi om søke dekning så raskt som mulig. En voldsom tornado har forårsaket store ødeleggelser i byen Tupelo.

Tornado

Bildet er fra en dronevideo. Kort tid etter ble dronen tatt tornadoen. Videoen er publisert av naturfotografen Brian Emfinger på Twitter.

Foto: Brian Emfinger/skjermdump / Twitter

Det offentlige direktoratet National Weather Service (NWS) har sendt ut advarsler til befolkningen i det nordøstre Mississippi.

I en melding publisert på Twitter søndag kveld lokal tid. Skriver de:

«Dette er en livstruende situasjon! Søk dekning nå!»

Det er direktoratets avdeling i Memphis, Tennessee som advarer befolkningen. De beskriver situasjonen som svært farlig.

Laster Twitter-innhold

Naturfotografen Brian Emfinger publiserte en dronevideo for noen timer siden som viser tornadoen. Han skriver på Twitter at han nå har mistet forbindelsen med dronen. Den ble tatt av tornadoen, men det ble gjort opptak i sekundene før det skjedde.

Laster Twitter-innhold

Også borgermesteren i Tupelo, Jason Shelton, har sendt ut kraftige advarsler til innbyggerne i byen. Han ber alle holde seg innendørs.

Tupelo ligger nordøst i delstaten Mississippi. Byen har i underkant av 40.000 innbyggere.

Det er foreløpig uklart hvor store skader tornadoen så langt har forårsaket. Det skal være betydelige ødeleggelser. Det er ennå ikke bekreftet hvor stort omfanget av dette er.

Det er heller ikke kjent om noen personer er skadet eller har omkommet i tornadoen. Det er publisert flere videoopptak på sosiale medier som skal vise tornadoens ødeleggelser.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt