NRK Meny
Normal

To politikvinner drept i Manchester

To britiske politikvinner er skutt og drept i forbindelse med en utrykning i Manchester. En mann som var involvert viste seg å være etterlyst i forbindelse med to andre drap.

To politikvinner drept i Manchester

Politi og ambulansepersonell rykket raskt ut til åstedet for drapet på to ubevæpnede politikvinner.

Foto: Dave Thompson / Ap

De to politikvinnene var begge ubevæpnet, og ble alvorlig såret da de kom fram til åstedet. Den ene døde på stedet, mens den andre døde seinere av skadene på et sykehus.

Redaktøren av lokalavisen Saddletown News, Stuart Littleford, sier til nyhetskanalen Sky News at vitner hørte en serie skudd. I alt skal 13 skudd være avfyrt. Det skal også ha vært en eksplosjon, og politifolk i nærheten skal ha løpt gråtende bort fra stedet.

De to politikvinnene hadde rykke ut til et rutineoppdrag i Hattersley i Stor-Manchester.

Fire drap

Dale Cregan

Dale Cregan meldte seg selv for politiet etter drapene.

Foto: HANDOUT / Reuters

Mannen som er mistenkt for drapene er den 29 år gamle Dale Cregan. Han var etterlyst for våpen- og granatangrep som tok livet av David Short og sønnen hans Mark ved to forskjellige anledninger tidligere i år.

Faren ble drept i hjemmet sitt 10. august, mens sønnen ble skutt og drept på en pub 25. mai.

Obduksjonen viste at Mark Short ble truffet i nakken da en bevæpnet mann kom inn i puben der han var og begynte å skyte. Tre andre ble såret i den hendelsen.

Etter dette ble Cregan en av Storbritannias mest ettersøkte forbrytere, og det var utlovet en dusør på 50.000 pund for opplysninger som førte til at han ble pågrepet.

Meldte seg

Cregan meldte seg selv for politiet en times tid etter dagens hendelse. Han er arrestert, mistenkt for fire drap, melder Sky.

Assisterende politisjef i Stor-Manchester, Garry Shewan, sier dette er en tragisk dag for hele politistyrken som nå forsøker å kartlegge hendelsesforløpet.

Storbritannias innenriksminister Theresa May sier drapene er en fryktelig påminnelse om risikoen politiet utsetter seg for når de arbeider for et trygt samfunn.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt