NRK Meny
Normal

To menn skyldige i drapet på soldaten Rigby

To menn er kjent skyldige i å ha drept soldaten Lee Rigby i London i mai. Hva slags straff de får, blir klart etter nyttår.

Lee Rigby ble drept i London

Folk la ned blomster på drapsstedet etter angrepet.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Rigby, som var soldat i den britiske hæren ble drept på åpen gate i London 22. mai i år, etter at han ble angrepet av to menn med kjøttøks og kniv. Rett etterpå poserte de blodige for åpent kamera.

De to gjerningsmennene, Michael Adebolajo og Michael Adebowale, gjorde ikke noe forsøk på å flykte fra åstedet. Da politiet kom, gikk de løs på dem også. Begge ble skutt og såret under pågripelsen.

22 år gamle Michael Adebowale havnet på sykehus etter skytingen.

Juryen på åtte kvinner og fire menn diskuterte saken i halvannen time får de konkluderte. Hvilken straff de to mennene får, blir klart over nyttår.

Filmet angrepet

Flere forbipasserende ble vitne til drapet, og Adebolajo ble filmet mens han holdt en kniv og en kjøttøks med blodige hender like etter drapet.

I videoen forklarte Adebolajo at drapet var hevn for Storbritannias krigføring i muslimske land. Han hevdet at han var «Allahs soldat».

Adebolajo er født i Storbritannia og kommer fra en kristen familie med røtter i Nigeria. Han har vokst opp i en forstad nordøst for London og konverterte som tenåring til islam.

De to ble ikke dømt skyldige i drapsforsøk på en politimann. Rettssaken har pågått i tre uker.

Lettet familie

familien til den drepte soldater sto med tårer i øynene da det hele var over, melder Ap.

– Vi er tilfredse med at rettferdigheten har skjedd fyllest, men ingen rettferdighet kan gi oss Lee tilbake. Utsagnet ble lest opp av en politimann på vegne av familien.

familien sier dette har vært en tung tid og at ingen skulle behøve å gjennomleve det de har gjort.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt