Hopp til innhold

Her skyter gjerningsmennene inne i Irans parlament

Flere mennesker er drept i det som ser ut til å være et større koordinert angrep i Irans hovedstad Teheran. Terrorgruppen IS hevder å stå bak, og har lagt ut en video fra angrepet.

Ifølge Reuters har IS offentliggjort en video av angriperne inne i nasjonalforsamlingen.

  • 12 drept og 39 skadd
  • Fire angripere drept etter gisselsituasjon ved nasjonalforsamlingen
  • Et selvmordsangrep ved nasjonalforsamlingen
  • To selvmordsangrep ved Khomeinis grav
  • IS påtar seg ansvaret for angrepene

Like før klokken 13 melder den statlige TV-kanalen IRIB at angrepet mot landets nasjonalforsamling er over – alle de fire involverte er døde.

Sikkerhetsstyrkene leter etter bomber i bygningen, melder kanalen.

Tidligere i dag meldte IRIB at angriperne hadde tatt gisler i nasjonalforsamlingen. Så langt er det meldt om sju drepte i dette angrepet.

En av angriperne skal ha utløst en selvmordsvest i bygningens fjerde etasje. Angriperne var væpnet med AK-47-geværer, sier en representant i nasjonalforsamlingen, Elias Hazrat.

Khomeinis grav

I morges kom det meldinger om et selvmordsangrep ved Khomeinis grav. I 11-tiden kom det meldinger om et nytt selvmordsangrep ved gravmonumentet til ayatolla Khomeini.

Khomeini var grunnlegger av den islamske republikken og sto i spissen for revolusjonen som styrtet den amerikanskvennlige sjaen i 1979.


Flere drept i selvmordsangrep i Iran

– IS-angrep

Motivet for angrepene er ukjent, og ingen er foreløpig pågrepet, men iranske myndigheter sier at angrepene er utført av terrorister.

I 11-tiden påtok IS ansvaret for angrepet. I en uttalelse hevder IS å stå bak de tilsynelatende koordinerte angrepene.

«Krigere fra IS angrep Khomeini-mausoleet og parlamentsbygningen i Teheran», heter det i uttalelsen fra IS propagandabyrå Amaq.

Ifølge Reuters har IS offentliggjort en video av angriperne inne i nasjonalforsamlingen.

I videoen kan man høre en av angriperne rope: "Takk Gud ... Tror du vi vil forsvinne"


Flere drept i selvmordsangrep i Iran

Mens enkelte medier har meldt om kun én angriper i nasjonalforsamlingen, skriver andre at tre eller fire personer med skytevåpen tok seg inn i bygningen. Ifølge enkelte meldinger var de utstyrt med maskingeværer.

Det var nyhetsbyrået Reuters som siterte det iranske nyhetsbyrået Tasnim på at en vakt er drept i skytingen i nasjonalforsamlingen i Teheran onsdag formiddag.

Laster Twitter-innhold

Sikkerhetsstyrker har samlet seg både i og utenfor nasjonalforsamlingen, opplyser øyenvitner til nyhetsbyrået Reuters. Mens enkelte tidlig opplyste at angrepet var over, tydet andre meldinger på at det pågikk skuddvekslinger mellom politiet og angriperne.

Sjiamuslimske Iran er involvert i krigen i Syria som støttespiller til regimet til president Bashar al-Assad. Landet anses også som erkefienden til sunnimuslimske Saudi-Arabia og flere andre Gulf-land.

Det har vært skyting i Irans parlament og ved graven til den revolusjonære lederen Ayatollah Khomeini. Flere er såret.

SISTE NYTT

Siste nytt