Sykehus i Kabul angrepet

Eksplosjoner og skyting i et militærsykehus rystet det diplomatiske strøket i Kabul i Afghanistan onsdag morgen. Minst 30 personer er drept.

Afghanistans største militære sykehus i Kabul er under angrep.

STORE STYRKER: Afghanske politimenn omringet sykehuset kort tid etter at de første meldingene om angrepet kom klokken 6 på morgenen, norsk tid.

Nyhetsbyrået AFP melder i 12-tida at det flere timer lange angrepet mot militærsykehuset i Kabul er over.

Minst 30 personer ble drept i angrepet, melder AP, som siterer afghanske myndigheter.

Angrepet skal ha startet med en eksplosjon utenfor hovedinngangen på sykehuset hvorpå væpnede menn åpnet ild og tok seg inn i sykehuset utkledd som leger, ifølge øyenvitner.

Utkledd som leger

De første nyhetsmeldingene om angrepet kom ved 6-tiden onsdag morgen.

– Sardar Daud Khan sykehus er under angrep. De har tatt seg inn på sykehuset, og vi har ikke flere detaljer på nåværende tidspunkt, sa talsperson for forsvarsministeren, Daulat Waziri, til AFP.

IS hevder at gruppa står bak.

– Den islamske statens kommandostyrker angriper militærsykehuset i Kabul, heter det i en kort melding som er lagt ut av den IS-vennlige informasjonskanalen Amaq, som formidler meldinger direkte fra den ytterliggående gruppa, skriver NTB.

En talsmann for Taliban nekter for at de har noe med saken å gjøre.

AFGHANISTAN-BLAST/

RØYK: Angrepet startet med en eksplosjon ved hovedinngangen til sykehuset, ifølge vitner.

Foto: MOHAMMAD ISMAIL / Reuters

Sykehuset har 400 sengeplasser, og ligger i nærheten av to andre sivile sykehus og den tungt bevoktede amerikanske ambassaden.

En av de ansatte på sykehuset skrev om angrepet på Facebook:

– Opprørerne har kommet seg inn på sykehuset. Be for oss.

Fordømmer angrepet

President Ashraf Ghani fordømte angrepet og kalte det et angrep på «hele det afghanske folk og alle afghanske kvinner» da han onsdag holdt en tale i forbindelse med kvinnedagen.

Også Jens Stoltenberg fordømmer angrepet, og understreker via Twitter at Nato står sammen med Afghanistan i kampen mot terror.

Laster Twitter-innhold

16 mennesker ble drept i et selvmordsangrep i Kabul i forrige uke, det var det siste i en rekke Taliban-angrep den siste tiden.

AFGHANISTAN-BLAST/

KABUL: Angrepet i Kabul pågikk i flere timer.

Foto: MOHAMMAD ISMAIL / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt