Flere sikkerhetsvakter drept i eksplosjon i Kabul

Minst 14 mennesker ble drept og åtte såret etter at en eksplosjon rammet en minibuss med sikkerhetsvakter fra Nepal på vei til jobb i Afghanistans hovedstad Kabul.

SELVMORDSANGREP Kabul 20. juni 2016

Politimenn og brannfolk på undersøker bussen som ble rammet av selvmordsangrepet i Kabul. Den skal ha fraktet sikkerhetsvakter fra Nepal.

Foto: STAFF / Reuters

Det opplyser Afganistans innenriksdepartement mandag.

De drepte var sikkerhetsvakter fra Nepal som jobbet Afghanistan, og bussen de satt i på vei til jobb ble angrepet av en selvmordsbomber mandga morgen.

Et vitne fra nyhetsbyrået Reuters så flere antatt omkomne og minst to sårede bli løftet ut av kjøretøyet kort tid etter eksplosjonen. Politi og titalls ambulanser hastet til åstedet.

Forvirring etter eksplosjonen

Det tok lang tid før myndighetene i Afghanistan kunne stadfeste hvor mange omkomne det var etter angrepet på grunn av forvirringen som oppsto etter eksplosjonen.

Til AFP sa politiet i den afghanske hovedstaden at det er «flere omkomne», og at selvmordsbomberen var til fots da han angrep minibussen.

Taliban tar på seg skylden

Taliban har nå tatt på seg skylden for angrepet på sosiale medier, og hevder det var rettet mot «aggresjonskreftene i landet».

Taliban har stått bak en rekke lignende eksplosjoner tidligere og har den siste tiden økt angrepene mot både regjeringsansatte og sikkerhetsstyrker i Afghanistan.

I forrige måned ble en buss med ansatte fra landets justisdepartement utsatt for et dødbringende selvmordsangrep, og en domstol i byen Ghazni ble angrepet 1. juni. Taliban sier gruppen sto bak disse to angrepene og beskrev dem som hevnaksjoner etter at seks fengslede Taliban-medlemmer ble henrettet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt