Stormet den syriske ambassaden i Kairo

Om lag 200 motstandere av den syriske presidenten Bashar al- Assad stormet i dag landets ambassade i den egyptiske hovedstaden Kairo. Der knuste de dører og vinduer, før de ble fjernet.

Demonstrasjon foran Syrias ambassade i Egypt

Det har vært flere demonstrasjoner utenfor Syrias ambassade i Kairo. Dette bildet ble tatt 12. januar i år. I dag har regimemotstandere stormet bygningen.

Foto: Khalil Hamra / Ap

Egyptiske sikkerhetsstyrker dro demonstrantene unna, rapporterer nyhetsbyrået AFP.

Ambassaden var tom for folk, siden fredag er en fridag i Egypt. Ingen ble pågrepet.

Syrisk protest

Den syriske ambassadøren kom seg raskt til de ramponerte lokalene, og sa han vil protestere til egyptiske myndigheter som har ansvaret for ambassadens sikkerhet.

- Inntrengerne kom seg helt fram til ambassadørens kontor uten å møte motstand, sa Yusef Ahmed.

Han sa også at syriske regimemotstandere nylig stormet ambassadørboligen, men også den var tom.

- Det er de samme personene som står bak begge angrepene. Vi har gitt egyptiske myndigheter en liste med navn, men de har ikke foretatt seg noe.

Mange drept i Syria i dag

I Syria er minst 56 mennesker drept i dag, fem av dem i byen Aleppo hvor det hittil har vært rolig.

Det opplyser eksilorganisasjonen Syrias menneskerettighetsobservatorium.

Sikkerhetsstyrkene skal ha drept tilsammen 23 mennesker flere steder i landet. 19 av dem i Nawa, fem i Aleppo, 15 i Homs, en i nabobyen Hama, mens tilsammen to barn og tok voksne ble drept i to hendelser i nærheten av hovedstaden Damaskus.

Avhoppere fra hæren drepte i tillegg 12 medlemmer av sikkerhetsstyrkene. Seks av dem mistet livet da desertører gjennomførte et bilbombeangrep mot en kontrollpost i byen Idlib. Seks andre ble drept i provinsen Daraa da avhoppede soldater angrep to busser med sikkerhetspersonell.

Dermed er over 100 mennesker drept bare de to siste dagene.

- Vanskeliggjør samtaler

Lederen for observatørene fra Den arabiske liga, den sudanske generalen Mohammed Ahmed Mustafa al-Dabi, sier at volden har tiltatt de siste dagene dagene, spesielt i byene Homs, Hama og Idlib.

- Volden bidrar ikke til å legge forholdene til rette for samtaler, sier han.

SISTE NYTT

Siste nytt