Stoltenberg: Nato er bekymret over Putins støtte til Assad

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg ser med uro på Russlands nye rolle i Syria-konflikten. Han kritiserer Putin for ikke å samarbeide med den USA-ledede koalisjonen.

Russisk bombing i Syria og Jens Stoltenberg (innfelt)

KRITISERER PUTIN: Natos generalsekretær Jens Stoltenberg (innfelt) kritiserer den russiske presidenten for ikke å ha samordnet sitt angrep i Syria med den USA-ledede koalisjonen. Bildene skal vise mål i Syria som russiske fly bombet denne uken.

Foto: Reuters/AFP

I et intervju med den franske avisen Le Figaro sier Stoltenberg at Nato ser med bekymring på de russiske angrepene i Syria.

– Ifølge disse rapportene har Russland ikke konsentrert angrepene sine om IS. Russland gjorde heller ikke et reelt forsøk på å koordinere angrepene med den USA-ledede koalisjonen, slik Putin ga inntrykk av i FN. Dette er et minimumskrav, sier Stoltenberg.

Advarte Russland

Russisk jagerfly lander i Syria 1. okt. 2015

Bildet viser et russisk jagerfly kort tid etter at det landet på en flyplass i Syria.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Han oppfordrer Russland til å spille en «konstruktiv og samarbeidsvillig rolle» i kampen mot IS, og begynne å jobbe mot en politisk løsning for å avslutte konflikten.

– Støtte til Assad vil ikke styrke arbeidet med å finne en forhandlingsløsning, advarer Stoltenberg.

Jens Stoltenberg utenfor FN-bygningen

Jens Stoltenberg sier at han fikk et klart inntrykk av at Russland ville samarbeide i Syria etter Putins tale i FN.

Foto: Daniel Rosenquist / NTB scanpix

På spørsmål om Nato bør engasjere seg direkte inn i Syria-konflikten, svarer Stoltenberg at de fleste Nato-land allerede bidrar på en eller annen måte.

– Noen deltar i luftangrep, andre støtter kurdiske og irakiske styrker. Den store fordelen med denne koalisjonen er samarbeidet. Landene arbeidet sammen i Afghanistan, og nå kan det vi lærte der, brukes i kampen mot IS, sier han til Le Figaro.

SISTE NYTT

Siste nytt

Ny tribunekollaps – to døde

To mistet livet og 132 ble skadd da en tribune kollapset i en synagoge ved Jerusalem, melder AP. Synagogen skal ha vært under oppussing.