SpaceX Dragon landet i Stillehavet

Elon Musks Dragon-kapsel har returnert med verdifulle tester fra Den internasjonale romstasjonen (ISS). Søndag ettermiddag landet den trygt i Stillehavet.

Kapselen landet trygt i Stillehavet søndag.

Med hjelp av tre fallskjermer landet Dragon i 17-tiden, norsk tid, utenfor kysten av California. Fem og en halv time tidligere hadde astronautene frigjort kapselen fra ISS.

Da Dragon ble skutt opp 23. februar, var den lastet med 2,5 tonn med forsyninger og annet utstyr.

I dag lastet de seks astronautene, som nå befinner som om bord ISS, Dragon med to tonn brukt utstyr og prøver før de sendte den tilbake til jorden.

– I dag sa vi farvel til Dragon. Hun tar med seg deler av oss tilbake til jorda – viktige vitenskapelige prøver, skriver franskmannen Thomas Pesquet på Twitter.

Han befinner seg om bord romstasjonen sammen med tre russere og to amerikanere.

Laster Twitter-innhold

Varmeskjold

I motsetning til Cygnus-kapselen som brukes av konkurrenten Orbital - og de russiske, europeiske og japanske kapslene, - som til nå vært i bruk for å sende forsyninger til ISS, er SpaceX Dragon utstyrt med et varmeskjold som gjør det mulig å sende vitenskapelige prøver tilbake til jorda, skriver Space.com.

Alt fra stamceller, som kan hjelpe oss med å forstå hvordan kreft starter og sprer seg i en vektløs atmosfære, til utstyr som må vedlikeholdes, kan sendes hjem, skriver Nasa.

Utskytingen av Dragon var SpaceX' tiende fraktleveranse for NASA. SpaceX er også ett av to selskaper som NASA har valgt ut til å til å til frakte astronauter til og fra romstasjonen.

SpaceX er nå i ferd med å utvikle en versjon av Dragon som kan bemannes til dette oppdraget.

Til månen

Men Musk har enda større planer for selskapet sitt, og i 2018 vil han sende to passasjerer til månen.

Reisen skal finne sted ved hjelp av en Falcon-rakett og en Dragon-kapsel, og ferden vil skje med automatisk styring, men med mulighet for å gripe inn manuelt dersom noe skulle gå galt.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt