NRK Meny
Normal

Somalier planla eksplosjon i fly

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En mann planla en sprengning i et fly i Mogadishu i Somalia i forrige måned. Han hadde med seg kjemikalier og en sprøyte som kunne ha forårsaket en eksplosjon.

Det skriver nyhetsbyrået The Assosiated Press, AP. Hendelsen har mange likhetstrekk med det mislykkede forsøket på å sprege et fly på vei til Detroit i USA 1. juledag.

Arrestert før avgang

Den somaliske mannen ble arrestert av soldater før avgang den 13. november, skriver The New York Times .

Flyet fra Daallo Airlines skulle ha flydd fra Mogadishu til byen Hargeisa, nord i Somalia, og videre til Djibouti og Dubai. En talsmann for politiet i Somalia, Abdulahi Hassan Barise, sier at den mistenkte nå er i varetekt i Somalia.

- Vi vet ikke om han har tilknytning til Al Qaida eller andre utenlandske grupperinger. Men handlingene er terror. Vi tok ham på fersk gjerning, sier Barise.

Det mislykkede spregningsforsøket 1. juledag var også terror, tror USA.

Klare likhetsrekk

En diplomat i Nairobi sier til avisen at hendelsen i Somalia har klare likhetstrekk med det mislykkede terroranslaget 1. juledag.

- Den somaliske mannen hadde en sprøyte, en bag med kjemikalier og væske, lik den som ble avslørt på Detroit-flyet, sier han.

Diplomaten ber om ikke å bli navngitt, siden han ikke har den nødvendige myndighet til å bringe videre opplysningene.

Barigye Bahoku, talsmann for soldatene fra African Union som arresterte somalieren, sier at kjemikaliene kunne ha forårsaket en eksplosjon i flyet. Men han tror ikke den ville ført til at flyet styrtet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt