Søker etter vrakdeler i 60 meters høyde

PEARCE/PERTH (NRK): I høy sjø og dårlig vær flyr pilotene kun 60 meter over havoverflaten utenfor kysten av Australia. NRK møtte en av dem etter dagens tokt.

I høy sjø og dårlig vær flyr pilotene kun 60 meter over havoverflaten utenfor kysten av Australia.

Video: I over to timer søkte de australske Orion P3-flyene vest for Australia. Nå er all leting etter det savnede Malaysia Airlines-flyet innstilt i 24 timer. Foto: Anders Magnus.

Mike MacSween

Mike MacSween har vært på vingene i 2 og en halv time i dag.

Foto: JASON REED / Reuters

– I dag har vi søkt i to og en halv time, men det var ikke mulig å se noe som helst. Været har vært dårlig og sjøen høy, forteller kaptein Mike MacSween i Royal Canadian Air Force til NRK like etter at han har landet på den militære flybasen i Pearce en times kjøretur nord for storbyen Perth.

– Vi flyr hovedsakelig i 500 fots høyde (ca. 150 meter), men måtte flere ganger ned på 200 fot (ca. 60 meter) for å få bedre oversikt, sier MacSween, som er på utveksling til Royal Australian Air Force.

Utsatt i 24 timer

I dag har totalt 11 fly og fem båter deltatt i søket i Det indiske hav utenfor Australias vestkyst. Tre av flyene måtte snu før de kom frem til leteområdet på grunn av dårlig vær. De andre vendte også tomhendt tilbake til basen.

Tidligere i uka har en tropisk syklon rammet området, og nå er det varslet et nytt lavtrykk med kraftig vind.

Nå er all leteaktivitet utsatt i 24 timer.

Kraftig vind hindrer leting

Video: NRKs korrespondent Anders Magnus er i Perth i Australia.

300 gjenstander

Tidligere i dag opplyste thailandske myndigheter at deres satellitter hadde oppdaget 300 flytende gjenstander i det samme området som de australske flyene leter.

Dette er det femte satellittbilde-observasjonen av mulige vrakdeler fra det savnede Malaysia Airlines MH370 i det samme området, men foreløpig har dårlig vær hindret fly og båter å bekrefte observasjonene.

Letingen etter det savnede flyet har til nå foregått primært i tre områder sør i Indiahavet som til sammen dekker 80000 kvadratkilometer, 2500 kilometer sørvest for den australske byen Perth. Dette er et av de mest utilgjengelige havområdene i verden som i stor grad er lite kartlagt med tanke på hva slags strømforhold og hvordan havbunnen ser ut.

Onsdag mente malaysiske myndigheter å ha fått et gjennombrudd i søket etter flyet. 122 objekter, noen av dem opp mot 23 meter lange, ble funnet på franske satellittbilder fra leteområdet.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «MH370-styrten» i nytt vindu

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt