NRK Meny
Normal

Snø i Kairo for første gang på over 100 år

En kuldeperiode i Egypt gjør at det har snødd i Kairo. Dette skal være det første snøfallet i byen på over 100 år.

Egyptere lekte snøballkrig.

Egyptere i Kairos forsteder benytter det etter norske forhold beskjedne snøfallet til å kaste snøballer fredag.

Madinaty

Bilde tatt i Madinaty, 40 kilometer øst for Kairo øst for Kairo, fredag.

Foto: KAREEM KHAIRAT / Afp

Det egyptiske nettstedet ahramonline melder at kuldeperioden har ført til nattlige temperaturer ned mot to grader. Ifølge meteorologene vil kuldeperioden fortsette lørdag.

Med kulda har hovedstaden Kairo også fått en dose snø. Det skal være over 100 år noe lignende skjedde, selv om opplysningene er sprikende. Ifølge Business Insider kom det forrige snøfallet i Kairo for 112 år siden.

Ifølge Wikipedia kom imidlertid det siste snøfallet i Kairo i 1855. Det brukerdrevne nettleksikonet skriver at den forrige gangen det hadde skjed da, var i 1639.

Snø i Egypt er imidlertid ikke like sjeldent, og det skal ha snødd i deler av Nildeltaet og i områder rundt Kairo i 1950. I tillegg snør det regelmessig i fjellene i den sørlige Sinai-regionen.

Det hører med at dagsferske bilder av Kairo for det meste viser regn og sludd. Snøfallet skal ikke ha vært stort, og dagtemperaturene er oppe i elleve grader.

I Madinaty, som ligger 40 kilometer øst for Kairo, har imdlertid snøen lagt seg, viser bilder tatt fredag.

På sosiale medier har mange hevdet at Egypt er inne i sin kaldeste periode på over 100 år. Ifølge ahramonline har dette blitt tilbakevist av statlige meteorologer i Egypt, men det er likevel ikke meldt om snøfall i Kairo i denne perioden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt