NRK Meny
Normal

Sluttstrek for Madeleine-saken

Madeleine McCanns foreldre sier at de er redde for at deres tidligere status som mistenkte har ødelagt etterforskningen. Portugisisk politi har avsluttet saken.

Madeleine McCann
Foto: ABDELHAK SENNA / AFP

De har ikke bevis som er gode nok til å pågripe noen, og politiet sier at Madeleines foreldre ikke lenger er mistenkte.

Madeline McCann forsvant fra feriestedet Praia da Luz 3. mai i fjor, kort tid før hun skulle feire 4-årsdagen sin.

Les alt om: Mysteriet Madeleine McCann

Nett-tv: Politiet henlegger saken

Foreldrene var lenge mistenkt i saken, men portugisisk politi har ikke nok beviser til å kunne reise tiltale mot dem. Kate og Gerry McCanns talsmann opplyste at paret var lettet mandag.

– Jeg må likevel understreke at det ikke er noen feiring. De skulle i utgangspunktet aldri hatt status som mistenkte. At de nå ikke er blitt tiltalt for noe beviser det, sa Clarence Mitchell etter politiets avgjørelse mandag.

Michell la til at ekteparet McCain føler seg forurettet.

– De er to krenkede mennesker. De siste ti månedene har de levd med smerten over å være mistenkte i tillegg til smerten over å ha mistet Madeleine, påpekte Mitchell.

Riksadvokat Fernando Pinto Monteiro sa at 14 måneders etterforskning ikke har avdekket noen bevis for at de tre som har vært nevnt som mistenkte, skulle ha begått noen forbrytelse.

Forsvinningen

Madeleine McCann forsvant fra familiens ferieleilighet på Ocean Club, der hun var på ferie sammen med foreldrene og to yngre tvillingssøsken.

Kate og Gerry McCann hadde lagt barna og gikk for å spise middag med en vennegjeng på en tapasrestaurant omtrent 100 meter unna ferieleiligheten.

Madeleine var borte

Halvannen time senere gikk Kate McCann for å se til barna. Madeleine var borte. Kate har fortalt politiet at da hun gikk til leiligheten så hun at slåene på utsiden av vinduet til Madeleines rom var blitt åpnet og at datteren var borte.

Saken blir en av de mest omtalte forsvinningssakene i historien. Spesielt er det også at Madeleine McCanns foreldre bruker alle kanaler som finnes for å komme på sporet av datteren.

Nett-tv fra klokken 19.55: Pressekonferanse om Madeleine-forsvinningen

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt