Slutter med bikinikonkurranse etter 63 år

Etter 63 år kunngjør Miss World-arrangørene at de slutter med bikinidelen av missekonkurransen.

Kvinner i selskapskjole med konfetti

Årets Miss World, sørafrikanske Rolene Strauss (midten) ble kåret til vinner i selskapskjole. Den første Miss World, svenske Kiki Håkansson, mottok tittelen i bikini i 1951.

Foto: Toby Melville / Ap

Julia Morley

Styreleder i Miss World, Julia Morley.

Foto: Firdia Lisnawati / Ap

Jeg vil virkelig ikke – jeg trenger ikke å se kvinner bare gå opp og ned i bikinier. Det gjør ikke noe for kvinnene. Og det gjør ikke noe for oss, sier styreleder i Miss World, Julia Morley, til kvinnebladet Elle.

74 år gamle Julia Morley er enke etter Eric Morley, mannen som grunnla Miss World og arrangerte den første konkurransen i 1951. Etter at mannen døde i år 2000 har hun drevet selskapet.

– Jeg bryr meg ikke om noen har en rumpe som er to tommer større enn en annens. Vi ser ikke på rumpa hennes. Vi hører egentlig på hva hun sier, sier Julia Morley.

Intervjuet med Elle ble gjort tidligere i desember, mens Miss Skottland og Miss Malaysia trente på å vise seg frem før årets konkurranse.

Sluttet med bikini på scenen

Miss World-arrangøren sluttet med delen der deltagerne skulle paradere rundt på scenen i bikini allerede i 2001, det første året Julia Morley var sjef for konkurransen.

I stedet er det arrangert det som kalles en «strandmote»-runde, der deltagerne er blitt fotografert i badedrakter, men slapp å gå rundt på i bikini og høye hæler foran publikum.

Rolene Strauss

Sørafrikanske Rolene Strauss kåret til årets Miss World sist søndag.

Foto: Joel Ryan/Invision / Ap

Da Miss World i 2013 ble arrangert i Indonesia ble hele badedraktdelen avlyst for ikke å fornærme landets muslimer, skriver Telegraph.

Under badedraktdelen har de fleste av deltagerne valgt å bruke hele badedrakter i stedet for bikinier, eller å ha et sjal rundt livet.

– Vi vil ikke at de skal føle seg som om de er gående kropper, vet du, forklarer Julia Morley om endringen i arrangementet.

Kritiserer fortsatt arrangementet

Selv om badedraktdelen er fjernet fra konkurransen, beholder Miss World andre regler som ble innført fra starten i 1951.

Deltagerne må fortsatt være ugift, og de kan heller ikke ha barn.

Da årets Miss World ble arrangert i London i forrige uke arrangerte kvinneorganisasjonen London Feminist Network flere demonstrasjoner.

– Hele konkurransen er fortsatt sexistisk, badedrakt eller ikke badedrakt. Kvinner kan bli gjort til objekter enten de er i badedrakt eller kjoler, sier Emily Sawyer.

Se bilder fra protestene mot Miss World i Indonesia i 2013.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt