Sjiraffen Marius blir ikke avlivet

Den andre sjiraffen med navnet Marius i Danmark skal ikke bli løvemat, lover dyreparken.

Sjiraffen Marius i dyrehagen Jyllands Park Zoo

En ung sjiraff avbildet i Jyllands Park Zoo. Dyrehagen hadde opprinnelig tenkt å følge Købenshavns eksempel med avlivning, men har nå utsatt saken.

Foto: SCANPIX / Reuters

Løven i København Zoo spiser sjiraffen Marius

Løven i København Zoo spiser sjiraffen Marius.

Foto: KASPER PALSNOV / Afp
Sjiraffen Marius i København Zoo skal obduseres

Oduksjonen av sjiraffen foran skolebarn har skapt dansk rabalder.

Foto: KASPER PALSNOV / Afp

Det kom mange og sterke reaksjoner verden rundt da sjiraffen Marius i København Zoo ble avlivet, obdusert foran publikum og gitt som mat til parkens kjøttetere forrige helg.

En sjiraff med samme navn risikerte å bli avlivet i Jyllands Park Zoo i Videbæk, fordi en ny hann-sjiraff var ventet til parken og man antok at det ville være vanskelig å finne en ny dyrehage som ville ta imot den sju år gamle sjiraffen.

Marius har gener som var godt representert blant sjiraffene i avlsprogrammet og skulle avlives for å hindre innavl og sikre friske dyr i framtiden.

Jyllands Park Zoo har nå på sine Facebook-sider lovet at ingen flere sjiraffer må bøte med livet etter at The European Association of Zoos and Aquaria oppfordret dyreparken om å ikke gjennomføre avlivningen.

Foreningen fraråder også dyreparken mot å ta imot en ny hann-sjiraff.

København Zoo har den siste uken mottatt flere trusler og vært utsatt for sjikane etter at den to år gamle sjiraff Marius ble avlivet, obdusert foran publikum og deretter gitt som løvemat sist søndag.

SISTE NYTT

Siste nytt

Blinken om forhandlinger: – Kommet til kritisk øyeblikk

Forhandlingene mellom USA og Russland om Ukraina-konflikten er nå i gang i Genève. Dette kan være siste mulighet til å finne en fredelig løsning.