NRK Meny
Normal

10 drept i selvmordsangrep i Jemen

Ti personer, de fleste kadetter, er drept i et selvmordsangrep i Jemens hovedstad Sanaa. Angriperen slo til utenfor politiakademiet.

Jemen

Jemen har utviklet seg til å bli et av Al Qaidas viktigste kjerneområder, og amerikanerne har den siste tiden satt inn store ressurser på å stagge utviklingen ytterst på den arabiske halvøya. Her deltar lokale styrker i en markering til minne om de 96 kollegene som mistet livet under et angrep i hovedstaden i mai.

Foto: Hani Mohammed / Ap

Angriperen skal ha kastet seg inn i en gruppe kadetter som var på vei ut av akademiet etter undervisning. Sikkerhetsvakter opplyste tidligere onsdag at 22 personer var drept.

Onsdag kveld ble dødstallet nedjustert til ti drepte, da innenriksminister Abdul Qader Qahtan talte på statlig TV.

I tillegg ble 15 personer såret i angrepet. For flere er tilstanden alvorlig.

Slo til mot øvelse

Angrepet skal bære kjennetegn som tilsier at det er Al Qaida som står bak. Det opplyser en kilde i myndighetene til nyhetsbyrået AP.

I mai ble 96 personer drept og 300 skadd da en selvmordsbomber fra Al Qaida-nettverket i landet utløste en bombe under en militærøvelse i hovedstaden Sanaa.

Al- Ansa al-Sharia, som er en lokal Al Qaida gruppe, påtok seg skylden for angrepet og begrunnet angrepet med myndighetenes samarbeid med USA og deres storoffensiv i Abyan-provinsen sør i landet.

Kjerneområde for Al Qaida

Jemen har etter hvert utviklet seg til å bli et av Al Qaidas kjerneområder, og amerikanerne har den siste tiden satt inn store ressurser på å stagge utviklingen ytterst på den arabiske halvøya.

Al Qaida i Jemen har fått utvikle seg fra terrornettverk til opprørsbevegelse, og amerikanske myndigheter frykter at de har fått hjelp av amerikanske statsborgere som har reist til Jemen under dekke av å skulle lære seg arabisk.

Ifølge en rapport til det amerikanske Senatets utenrikskomité, har Al Qaida i Jemen nå en kjerne av folk med bakgrunn fra kamper i Afghanistan og Irak.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt