Seattle: Minst fem drept – gjerningsmann på frifot

Fem personer er drept i en skyteepisode på et kjøpesenter i Burlington, nord for Seattle. Politiet leter fortsatt etter gjerningsmannen.

WASHINGTON-CRIME/SHOOTING

EVAKUERT: Medisinsk personell måtte vente utenfor mens politiet søkte gjennom kjøpesenteret Cascade Mill etter skytingen fredag. Fem personer er drept og én såret i hendelsen.

Foto: HANDOUT / Reuters

Skytingen skjedde ved 19-tiden lokal tid på Cascade Mall i Burlington, ifølge Reuters.

Politiet opplyste tidligere at fire kvinner var drept, og en mann livstruende såret. Ved 12.30-tiden norsk tid melder talsmann for politiet Mark Francis at mannen har dødd av skadene, og at antallet drepte etter skytingen derfor nå er fem.

Også en kvinne skal ha blitt såret, men tilstanden hennes skal ikke være kritisk.

– Vi leter fortsatt etter gjerningsmannen. Hold dere innendørs, så dere er trygge, sier talsmann for politiet, Mark Francis.

Gjennomsøker kjøpesenteret

Politiet i Washington meldte på Twitter fredag kveld om skyting på kjøpesenteret i Burlington, som ligger cirka 105 kilometer nord for Seattle i delstaten Washington.

Kjøpesenteret ble evakuert og ambulansepersonell fikk tilgang til området. Politiet gjennomsøker også bygningen, og det offisielle antallet drepte steg først fra tre til fire ettersom politiet jobbet seg gjennom kjøpesenteret. Det femte offeret døde senere av skadene han ble påført.

Mark Francis opplyser at de kvinnelige ofrene ble skutt i sminkeavdelingen, ifølge AP.

Ved 8.15-tiden norsk tid opplyser Francis at de har søkt gjennom 90 prosent av kjøpesenteret. Store styrker er satt inn i søket.

En talsmann for myndighetene opplyser at de evakuerte blir fraktet til en kirke i nærheten.

Jakter latinamerikansk mann

Politiet er på jakt etter gjerningsmannen, som de beskriver som en latinamerikansk mann med en sort t-skjorte.

Politiet har offentliggjort et bilde fra et overvåkingskamera, som de mener er gjerningsmannen.

– Vi tror det er én gjerningsmann. Han er bevæpnet med gevær, meld fra til myndighetene hvis dere ser ham, sier Mark Francis.

Mannen som er mistenkt for å skyte og drepe tre personer i Burlington

MISTENKT: Politiet har offentliggjort dette bildet fra et overvåkingskamera, som skal vise mannen som er mistenkt for å ha skutt og drept tre personer i Burlington.

Foto: Ap

Mannen skal ha forlatt kjøpesenteret før politiet kom, og ble sett gående mot en hovedvei i området. Det er uklart om det var flere gjerningspersoner involvert i skyteepisoden.

«Tragedien har rammet Washington»

Fjernsynskanalen ABC var blant de første som meldte om skytingen natt til lørdag, norsk tid.

Guvernør Jay Inslee i Washington uttrykker sin sorg og medfølelse på Twitter: «Tragedien har rammet Washington i kveld,» skriver han og sender også sine kondolanser til ofrenes familier.

Laster Twitter-innhold

FBI opplyser at de ikke har noen informasjon som tilsier at det er fare for flere angrep i Washington.

Ifølge NBC News opplyser delstatspolitiet at det foreløpig ikke er noe som tyder på at angrepet på kjøpesenteret i Burlington var et terrorangrep.

SISTE NYTT

Siste nytt