NRK Meny
Normal

Se statsministerduellen i Sverige

Den siste meningsmålingen viser at det tetter seg til mellom de to blokkene i svensk politikk før valget om en uke. I dag kveld møtes de to statsministerkandidatene til TV-sendt duell.

Se kveldens duell mellom statsministerkandidatene Fredrik Reinfeldt og Stefan Löfven.

Stefan Löfven (t.v.) og Fredrik Reinfeldt møtes til en kanskje avgjørende duell i kveld.

Stefan Löfven

Socialdemokraternas partiledere Stefan Löfven talte lørdag under et torgmøte på Politikertorget i Södertälje.

Foto: Maja Suslin / NTB scanpix
Se statsministerduellen direkte fra kl 19.45.

Fredrik Reinfeldt eller Stefan Löfven. En av de to blir statsminister etter valget neste søndag og kveldens duell beskrives av politiske kommentatorer i Sverige som enormt viktig.

Særlig er den viktig for statsminister Fredrik Reinfeldt, som ifølge meningsmålingene ligger an til å tape valget.

De to partilederne og statsministerkandidatene møttes til duell på Sveriges Radio sist fredag, og da gikk Reinfeldt hardt til verks mot sin sosialdemokratiske utfordrer.

– Jeg har lang erfaring i Riksdagen, og det får vi respektere at du ikke har, sa Reinfeldt under debatten. Under en tidligere debatt i Aftonbladet har Reinfeldt sagt at Stefan Löfven ikke er verdig til å lede landet.

Ledelsen minker

En meningsmåling som Sveriges Radio publiserer i dag gir de tre opposisjonspartiene Socialdemokraterna, Miljöpartiet og Vänsterpartiet enn felles oppslutning på 47,1 prosent.

De fire borgerlige regjeringspartiene får 38, prosent på målingen.

Fortsatt ligger opposisjonen i klar ledelse, men forspranget har gått fra 11,2 prosentpoeng i august til 8,6 prosentpoeng i dag.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Svenske partiledere

Kristdemokraternas Göran Hägglund tar en selfie sammen med de andre borgerlige partilederen, Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund og Annie Lööf.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / NTB scanpix

Feministiskt Initiativ

De rødgrønne partiene klamrer seg til håpet om at de samlet får over 50 prosent av stemmene og kan avgjøre regjeringsspørsmålet seg imellom.

Målingene tyder imidlertid på at de kan bli avhengige av fløypartier for å komme inn i regjeringskontorene.

Det innvandringsfiendtlige partiet Sverigedemokratene får 10,4 prosent på den siste målingen, og kan fort bli tungen på vektskålen.

Likestillingspartiet Feministiskt Initiativ og vaker rundt sperregrensen på 4 prosent. Partiet har lovt å støtte en rødgrønn regjering om det blir valgt inn i Riksdagen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt