NRK Meny
Normal

Russisk luftfart lammet av underkjølt regn

Den kalde vinteren fører til flykaos i Russland. I to døgn har landets største flyplass vært lammet på grunn av underkjølt regn.

Domodedovo-flyplassen utenfor Moskva

189 avganger ble kansellert på Domodedovo-flyplassen sør for Moskva søndag.

Foto: Pavel Golovkin / Ap

Moskvas største flyplass, Domodedovo, måtte holde stengt hele 12 timer søndag på grunn av et stort strømbrudd.

– Flyselskapet Areoflot skal ha gått tom for avisingsvæske, sier NRKs korrespontent i Russland, Hans Wilhelm Steinfeld.

Snøvær i Russland

En ung kvinne skynder seg av gårde langs en gate i et vinterkaldt Moskva. Avisene i den russiske hovedstaden er lite imponert over måten byens myndigheter har taklet de siste dagenes harde værforhold på.

Foto: DENIS SINYAKOV / Reuters
Underkjølt regn i Russland
Foto: ALEXANDER NATRUSKIN / Reuters

På Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva måtte minst 7.000 passasjerer vente utålmodig etter at over 200 flyginger var blitt kansellert mandag.

Stemningen blant de ventende skal ha vært eksplosiv og flere skal ha truet flypersonell, opplyste øyenvitner til nyhetsbyrået RIA Novosti.

Uten strøm

Mandag var minst en halv million mennesker uten strøm i Moskva, og avisene i Moskva var lite imponert over bymyndighetenes håndtering av snøfallet.

– Hovedstaden og dens omegn viste seg å være fullstendig uforberedt på været, klaget den mye leste avisen Moskovskij Komsomolets. Borgermester Sergej Sobjanin forsvarte seg med at det i løpet av kort tid kom like mye snø som byen vanligvis får på en måned, skriver NTB.

Strømledninger brekker

Det er ikke uvanlig med kuldegrader i Moskva på denne tiden av året, men de siste dagers store mengder med underkjølt regn er ikke vanlig.

Regnet danner et tykt lag med is på strømledninger, noe som til slutt fører til at de brekker.

Det er ventet at flytrafikken igjen vil gå som normalt i løpet av to dager. Domodedovo-flyplassen har nesten 19 millioner reisende hvert år, mens 15 millioner mennesker bruker Sheremetyevo-flyplassen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt