NRK Meny
Normal

Tusenvis av fremmede reddet livet til Noah (13)

13 år gamle Noah Brocklebank planla å ta livet av seg på bursdagen sin etter lang tids mobbing. Tusenvis av ukjente og favorittlaget hans fikk ham på bedre tanker.

13 år gamle Noah Brocklebank planla å ta livet av seg på bursdagen sin etter lang tids mobbing. Tusenvis av ukjente og favorittlaget hans fikk ham på bedre tanker.

SE VIDEO: Da Noah Brocklebank (13) fortalte om sin vonde historie på TV, inviterte favorittlaget, Pittsburgh Penguins, ham til å møte spillerne i virkeligheten. 13-åringen hadde hatt på ishockeylagets supportertrøye under intervjuet.

– Jeg bare følte at alt var meningsløst. Livet mitt var forferdelig. Jeg hadde ingen, fortalte den amerikanske tenåringen fra Maryland til CBS News.

Historien kom opp etter at den deprimerte 13-åringen la ut et bilde av armen sin på Instagram, rødarret etter måneder med selvskading. Den korte, skriftlige teksten lød: «Dato for planlagt selvmord, 8. februar, 2013, min bursdag».

Mora Karen Brocklebank oppdaget bildet, og grep inn, uvitende fram til dette øyeblikket om hvor langt nede sønnen var.

Tusenvis av støtteerklæringer fra hele verden

Desperat etter å overbevise 13-åringen om at livet var verdt å leve, satte mora opp en nettside, Lettersfornoah, hvor hun ba andre om råd og oppmuntrende brev til Noah på bursdagen hans.

Responsen lot ikke vente på seg. Nærmere 7.000 brev fra hele verden rant inn i postkassa med støtteerklæringer fra ukjente som delte sine egne erfaringer, og som ville fortelle 13-åringen at livet blir bedre.

– Vi har sittet timevis og lest brev og kort, og gledet oss over den sjenerøse gavene. Han (Noah, red.anm.) er virkelig rørt og inspirert av hver og en av dere, og jeg er så takknemlig for det, skrev mora, på Facebook, ifølge New York Daily News.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Noah Brocklebank

Noah fikk rundt 7000 brev fra hele verden og også mange tusen støttemeldinger på internett.

Foto: EBU

Favorittlaget laget personlig video

Oppmerksomheten førte nylig til at Noah fikk oppleve mange amerikanske tenåringers drøm.

Etter å ha fortalt sin såre historie på nasjonalt fjernsyn iført en Pittsburgh Penguins-drakt, svarte favorittlaget hans i ishockey med å lage en video der spillerne inviterte ham på kamp og et møte i garderoben.

– Jeg så deg på TV, og synes det var veldig kult at du hadde på deg trøya mi, sa ishockeyspiller, Mark Andre Fleury i videoen som var adressert personlig til tenåringen.

I fullt supporterutstyr, signert av sine helter, fikk Noah endelig møte ishockeyspillerne i Pittsburgh Penguins både fra tribunen og i garderoben etterpå.

– Det er helt utrolig å kunne møte favorittspillerne mine, sier en smilende13-åring.

– Jeg tror ikke det har gått opp for ham ennå. Dette er bare helt fantastisk, sier mora, Karen Broncklebank.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Pennsylvania penguins

– Jeg så deg på TV, og synes det var veldig kult at du hadde på deg trøya mi, sa ishockeyspiller, Mark Andre Fleury i videoen adressert personlig til tenåringen.

Foto: Hanout / EBU

– Har gjenvunnet troen på mennesker

Ifølge CBC News har Noah fått et mye mer positivt syn på tilværelsen etter oppmerksomheten. Mobbingen har også blitt mye sjeldnere, men tenåringen har også lært en viktig lekse – å gi blaffen.

– Dette har virkelig gitt ham noe positivt å fokusere på. Både han og jeg har gjenvunnet troen på menneskeheten, sier mora Karen Brocklebank.

Tenåringen har fortsatt dårlige dager, og får profesjonell hjelp til å takle det som blir for vanskelig, men sier han har det mye bedre:

– Jeg synes folk er virkelige snille – at de virkelig bryr seg om meg, og at det faktisk kommer noe godt fra andre, sier tenåringen med et smil om munnen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt