Hopp til innhold

Raketter avfyrt mot flyplassen i Kabul

Flere raketter er avfyrt mot flyplassen i Kabul. Det skjer dagen etter et amerikansk droneangrep mot en bil med eksplosiver.

raketter kabul

RAKETTER: Det skal være avfyrt fem raketter mot flyplassen i Kabul mandag morgen. Bildet viser en soldat fra Taliban ved en bil med raketter som er uskadeliggjort.

Foto: Wakil Kohsar / AFP

Fem raketter skal være skutt mot flyplassen i Kabul, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Rakettene ble skutt ned av rakettforsvarssystemet C-RAM som er installert på flyplassen, opplyser en tjenestemann til CNN.

Det er ikke meldt om skadde eller drepte i angrepet på flyplassen mandag morgen.

Ifølge tjenestemannen står trolig islamistgruppa IS-K bak angrepet, men han presiserer at det er for tidlig å si det sikkert.

Avfyrt fra et kjøretøy

Lyden fra flyplassens rakettforsvarssystem er hørt av folk i området, som også melder om at det har falt det som ser ut til å være missilfragmenter fra lufta

Rakettene er trolig avfyrt fra et kjøretøy nord i Kabul, sier en tjenesteperson fra den tidligere afghanske regjeringen.

raketter kabul

Rakettene mot flyplassen er trolig avfyrt fra et kjøretøy i Kabul. Bildet som er tatt mandag viser raketter som er uskadeliggjort.

Foto: Wakil Kohsar / AFP

Øyenvitner forteller til nyhetsbyrået AFP at de kan se røyk stige opp fra områder ved flyplassen.

Det hvite hus bekrefter at det er avfyrt raketter mot flyplassen mandag morgen.

Stabssjef Ron Klain og sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan skal ha orientert USAs president Joe Biden om rakettangrepet, skriver Reuters.

President Joe Bidens pressesekretær Jen Psaki opplyser mandag morgen at operasjonen på flyplassen ikke har blitt påvirket av angrepet.

– Presidenten har blitt informert om at operasjonen på flyplassen fortsetter uhindret, og han har gjentatt ordren om at arbeidet med å sikre vårt personell på bakken skal fortsette med full styrke, fortsetter Psaki.

Droneangrep mot bil med eksplosiver

Søndag gjennomførte USA et droneangrep mot en bil lastet med eksplosiver. Ifølge amerikanerne planla sjåføren å angripe flyplassen.

Det er meldt om at flere sivile liv også gikk tapt i droneangrepet, skriver nyhetsbyrået Associated Press. USAs sentralkommando etterforsker rapportene.

En afghansk tjenestemann sier til nyhetsbyrået at tre barn ble drept i det amerikanske angrepet søndag. Andre vitner sier at flere sivile ble drept og skadd.an

Bill Urban i USAs sentralkommando sier at det amerikanske angrepet hindret et snarlig angrep mot flyplassen.

– Vi er lei oss for ethvert tap av sivile liv, sier kaptein Bill Urban.

Ifølge øyenvitner ble ni medlemmer av en familier drept i angrepet mot kjøretøyet.

Fristen går ut tirsdag

USA skal etter planen trekke ut sine siste styrker av landet innen tirsdag kveld.

Italian plane evacuates people from Kabul airport

Fem raketter skal være avfyrt mot flyplassen i Kabul mandag morgen. Fristen Taliban har satt for evakuering fra flyplassen går ut tirsdag.

Foto: Italian Ministry Of Defence / Reuters

Den ytterliggående jihadistgruppa IS, som også kjemper mot Taliban, er den største trusselen mot uttrekkingen.

Forrige uke gjennomførte gruppa et selvmordsangrep der mer enn 100 mennesker ble drept, blant dem 13 amerikanske soldater.

SISTE NYTT

Siste nytt