NRK Meny
Normal

Prorussisk ordfører i Ukraina skutt

Den prorussiske ordføreren Gennady Kernes i byen Kharkiv øst i Ukraina ble mandag skutt i ryggen. Han kjemper nå for livet.

UKRAINE-RUSSIA-CRISIS-POLITICS-KHARKIV-FOOTBALL-DEMO -

FOR ET SAMLET UKRAINA: Medlem av to fotballag som vanligvis er bitre motstandere på fotballbanen står sammen om et samlet Ukraina. Mange demonstranter ble skadd under et sammenstøt med prorussiske separatister i Kharkiv søndag. I dag ble ordføreren i byen skutt i ryggen. Han kjemper nå for livet.

Foto: SERGEY BOBOK / Afp

Den prorussiske ordføreren Gennady Kernes i byen Kharkiv øst i Ukraina ble mandag skutt i ryggen. Han ble fraktet til sykehus etter å ha blitt skutt i ryggen av ukjente gjerningsmenn.

Ordføreren blir operert og legene kjemper for å redde livet hans, opplyser lokale tjenestemenn.

54 år gamle Gennady Kernes var på sin daglige sykkeltur da han ble skutt i ryggen. Sannsynligvis gjemte gjerningsmennene seg i skogen i nærheten, sa talskvinnen for de lokale myndighetene, Iryna Kushchenko, ifølge Reuters.

Ordførerens livvakter skal ha fulgt etter i bil, men avstanden var for stor til at de rakk å hindre at ordføreren ble truffet.

Gennady Kernes ble anklaget av Ukrainas nye regime for å støtte separatisme og kreve selvstendighet da prorussiske demonstranter tok kontroll over de regionale administrative bygningene i Kharkiv.

Urolighetene i Øst-Ukraina fortsetter.

Tyskland og Russland diskuterte gislene

De prorussiske separatistene som har tatt en gruppe observatørene fra
Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) til fange, anklager dem for å være spioner for NATO.

De krever nå at gislene blir utvekslet med fengslede prorussiske separatister som sitter fengslet i Ukraina.

Artikkelen fortsetter under bildet

Thomas Johansson

SVENSKE SLAPP FRI: Svenske Thomas Johansson er en av OSSE-observatørene som ble tatt til fange som gisler av prorussiske separatister. Han ble løslatt søndag. Gisseltakerne krever at deres fengslede støttespillere i Ukraina slippes fri.

Foto: GLEB GARANICH / Reuters

Den tyske utenriksministeren, Frank-Walter Steinmeier, diskuterte mandag gisselsaken med sin russiske kollega Sergej Lavrov.

Steinmeier beordret Russland til å jobbe for at gislene som er tatt til fange av prorussiske separatister i Slavjansk blir sluppet fri.

Søndag slapp den svenske observatøren Thomas Johansson fri.

Fortsatt holdes elleve personer – fire tyskere, en danske, en polakk, en tsjekker og fire ukrainere – som gisler. Sju av dem er observatører for Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

En talskvinne for OSSE, Natacha Rajakovic, sa til AFP at organisasjonen vil holde et krisemøte i organisasjonens hovedsete i Wien mandag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt