Hopp til innhold

Profil - tiltalt 2: Lillestrømkvinne

Den tiltalte ble pågrepet ved avreisehallen med de to andre norske kvinnene. Kofferten hun pekte ut som sin, inneholdt fire bager med kokain i en dobbel bunn.

Narkosiktet 18-åring
Foto: Boliviansk politi

Utdrag av forklaringen:

Det er andre gang hun reiser med «tiltalt 1» til Bolivia og det er sistnevnte som betalte for utgiftene. De benyttet seg av samme guide «Rodrigo» begge ganger. Han er «tiltalt 4» , sjåføren.

Sjåføren tok på seg å hente dem, vise dem byen, følge dem på reisen til Cochabamba, til hotellet, noen severdigheter og fulgte dem på flyplassen helt til de skulle sjekke inn.

Politiets kommentar:

Kvinnen er treåringens tante (søster til barnets far). Hun frasa seg retten til å avgi forklaring i første omgang, men søkte i etterkant om å få avgi utvidet forklaring.

Mistenkt for:

Planlegging av narko-trafikk i flere ledd, transport, levering og å ta narkotikaen ut av landet. Transaksjoner av ulik art. Kriminelle forbindelser med andre personer, norske og bolivianere med hensikt å smugle fra Bolivia til Norge.

USA har skutt ned den kinesiske kjempeballongen

Den kinesiske spionballongen er skutt ned over den amerikanske østkysten. En operasjon er i gang for å berge vrakrestene.